EUR: 387,57 Ft
USD: 369,61 Ft
CHF: 401,84 Ft
GBP: 446,78 Ft
RON: 77,91 Ft
RSD: 3,31 Ft

Defibrillátort ültetnek Eriksenbe!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: AFP

Ma a belga-dán meccsen egy percre megáll a játék, hogy a szurkolók a játékosokkal együtt ünnepelhessék a pályán újraélesztett játékost.

Úgy tűnik, egyre jobban javul a dán világklasszis Christian Eriksen állapota, akinek szombaton, a finnek elleni Eb-csoportmeccsen megállt a szíve, és csak majd 15 perces újraélesztéssel lehetett visszahozni az élők közé. A 29 éves középpályást azóta kórházban kezelik.

„A vizsgálatok eredménye alapján az a döntés született, hogy Christiannek beültetnek egy defibrillátort a szervezetébe. Ez az eszköz nélkülözhetetlen egy szívleállás után. Christian elfogadta a megoldást, amellyel egyébként több hazai és nemzetközi specialista is egyetért – jelentette ki a DBU-nak Morten Boesen, a dán válogatott orvosa.

Jens Kleinefeld német orvos, aki szintén részt vett Eriksen újraélesztésében, elmondta, nagyjából fél perccel az első áramütés után magához tért a játékos, és annyit mondott, „a fenébe, még csak 29 éves vagyok” – adta hírül dán TV2. A szakember ebből a mondatából tudta, a középpályás nem szenvedett agyi károsodást.


Az ötletgazda az a Romelu Lukaku, aki egyrészt csapattársa a dánnak az olasz Internazionale gárdájánál, másrészt jó barátja a középpályásnak      Fotó: Facebook/Romelu Lukaku


A dánok ma 18 órakor Belgiummal játszanak Koppenhágában, és a meccsen lesz egy különleges megemlékezés. A találkozó 10. percében a labdát birtokló csapat kirúgja a labdát a játéktérről, és egy percen keresztül a közönséggel együtt ünnepelnek, hogy Eriksen túlélte a szívleállását. Azért a 10. percben, mert ez a mezszáma Eriksennek a válogatottban. Az ötletgazda az a Romelu Lukaku, aki egyrészt csapattársa a dánnak az olasz Internazionale gárdájánál, másrészt jó barátja a középpályásnak.