EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Hat év után ismét bajnok a Fradi!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros - amely 25 győzelemmel és egy vereséggel zárta az idényt - 13. alkalommal lett a női kézilabdában bajnok, 2007-es sikere után mindössze másodszor.

Ahogy arra számítani lehetett, a Ferencváros nyerte a női kézilabda NB I-et, miután idénybeli utolsó mérkőzésén, házigazdaként 35-21-re legyőzte az MTK-t. Ezzel a sikerrel ugyanis biztossá vált, hogy a Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjére készülő Győri Audi ETO KC már nem előzheti meg a Fradit.

Az aranyérmeket Nagy László, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke akasztotta a bajnokcsapat játékosainak nyakába, majd Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita tőle vehette át a bajnoki trófeát is. Elek Gábor vezetőedző gyermekével a kezében nézte, miként ünnepelnek játékosai.


Elek Gábor joggal büszke: a válogatottal kijutott Tokióba, míg a Fradival bajnok lett     Fotó: MTI/Illyés Tibor


„Jó volt ez a tavasz: bajnoki cím és olimpiai kvótaszerzés, ezzel legközelebb is kiegyezem. Nem titok, nagy kő esett le a szívemről, hiszen ehhez a sikerhez az kellett, hogy jól alkalmazkodtunk a minden szempontból nehéz évhez” - értékelt az M4 Sportnak Elek Gábor.