EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Szőke Alex birkózhat a tokiói kvótáért!

Sport
10perc.hu/Kiss B. László
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

A 97 kilóban a BOK-csarnokban zajlott európai olimpiai kvalifikáció után világkupa-2., junior kontinensbajnok indulhat megint a szófiai világselejtezőn.

Miután a BOK-csarnokban rendezett európai olimpiai kvalifikáción a kötöttfogás 97 kilós súlycsoportjában az akkor bronzérmet szerző Szőke Alex nem tudta kiharcolni a tokiói kvótát, a szakvezetés döntése értelmében újabb válogatón döntötték el, hogy a szófiai világselejtezőn ki indulhasson magyar színekben. Nos, a Körcsarnokban megrendezett válogatón ismét Szőke Alex bizonyult a legjobbnak – legyőzte a 2009-es világbajnok Kiss Balázst, és az Eb-3., U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy Eriket –, így ő utazhat a májusi kvalifikációs tornára.

„Nagyon megterhelő volt ez a nap, öt mérkőzésen vagyok túl. Három győzelemért jöttem, tehát elértem a célomat. Kiss Balázs a kadétvilágbajnoki aranyérmem óta követi, segíti a pályafutásomat, sokat köszönhetek neki. Nem ellenségként tekintettem rá, hanem ellenfélként és barátként. Remekül, igazi ravasz rókaként küzdött, le a kalappal előtte. Remélem, a történtek után sem romlik meg a kapcsolatunk” – nyilatkozta Szőke Alex.