EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Keszthelyi Vivien F3-as bajnokcsapattal tesztel

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Team Motorpark

A 20 éves magyar pilóta azzal a Team Motoparkkal dolgozik együtt, ahol korábban a friss F1-es pilóta, Yuki Tsunoda versenyzett.

Keszthelyi Vivien tovább folytathatja 2021-ben is a felkészülését a Forma 3-as kategóriában. Jelenleg a Team Motorpark legújabb fejlesztésű Dallara 320-as versenyautójával tesztel. Maga az autó a legjobb aerodinamikával és a legnagyobb leszorítóerővel rendelkezik a Formula 3 kategóriákban, és jelenleg Európában az Euroformula Open bajnokságban fut, ahol tavaly a csapat nem talált legyőzőre. Hogy nem akárkik fordultak meg a Team Motorparknál, azt bizonyítja, hogy korábban az ő versenyzőjük volt az idén már az F1-ben, az Alpha Tauri pilótájaként rajthoz álló Yuki Tsunoda.

„A lehetőség adott, már csak a magyar cégeken múlik, hogy a teszteket egy teljes bajnoki szezon is követ. Ugyanis az ő segítségük nélkül nem tudjuk előteremteni a versenyzéshez szükséges anyagi hátteret. Az eddigi eredményeim miatt kaptam a tesztelési esélyt, és az eddigi, nemzetközi szponzoraim kitartanak mellettem. Folynak a tárgyalások, és abban reménykedem, hogy rövidesen bejelenthetjük, mi lesz velem 2021-ben” – jelentette ki Keszthelyi Vivien.