EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Pólósaink elkerülték a szerbeket!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Derencsényi István/MVLSZ

Mivel azonos kalapban szerepelnek, a csoportszakasz során biztosan nem találkozik a címvédő szerbekkel az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián.

Előkészítették a tokiói olimpia férfi vízilabda tornájának sorsolását, és a kalapok beosztása alapján a magyar válogatott a csoportmeccseken biztosan elkerüli a mumusát, az olimpiai címvédő Szerbiát. Az első kalapba a 2019-es kvangdzsui világbajnokság két döntőse, az olasz és a spanyol csapat került, a másodikba a magyarok és a szerbek, a harmadikba az amerikaiak és az ausztrálok, a negyedikbe pedig a kazahok és a dél-afrikaiak. Az ötödik kalapba a vasárnap kezdődő rotterdami olimpiai kvalifikációs torna első és második helyezettje, a hatodikba pedig annak harmadikja kerül a házigazda japánok társaságában. A sorsolást jövő vasárnap, Rotterdamban rendezik, míg a 12 válogatott részvételével rendezendő olimpiai tornára július 25. és augusztus 8. között kerül sor Tokióban.


"Azt, hogy Szerbiával nem kerülhetünk egy csoportba, jónak gondolom, már csak azért is, mert a jövő héten együtt készülünk velük" - közölte Märcz Tamás szövetségi kapitány      Fotó: vlv.hu


„Azt, hogy Szerbiával nem kerülhetünk egy csoportba, jónak gondolom, már csak azért is, mert a jövő héten együtt készülünk velük és így semmiképpen nincs szükség arra, hogy bármit elrejtsünk egymás elől - nem mintha ez egyébként szempont lett volna, de így azért abszolút fel sem vetődik. Nem kaptunk új információt, vagyis arra kell készülnünk, hogy a mérkőzésekre 12 játékos nevezhető és utazhat egy tartaléknak jelölt vízilabdázó is, akinek nem biztos, hogy az olimpiai faluban lesz a szállása - ő hivatalosan igazolt sérülés esetén kerülhet be valaki helyére a csapatba" - mondta a vlv.hu-nak Märcz Tamás szövetségi kapitány.