EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mészáros Anett győzelemmel tért vissza

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: juduinfo.hu

Több, mint másfél éves kihagyás után győzelemmel tért vissza a tatamira a 33 éves Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó.

Úgy tűnik, a második visszatérése is sikeres lehet Mészáros Anettnek. Az édesanyaként 33 évesen ismét tatamira lépő dzsúdós az Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központban rendezett Magyar Kupán – ahol 46 egyesület 177 dzsúdósa lépett tatamira – indult újra hivatalos versenyen a szatymazi klub képviseletében, és mindhárom mérkőzését ipponnal nyerve diadalmaskodott a 78 kilogrammos súlycsoportban. A korábbi Európa-bajnok, világbajnoki ezüst-, és bronzérmes versenyző nemrég bejelentette, indulni szeretne az idei, hazai rendezésű világbajnokságon, és nagy álma, hogy sikerüljön kvalifikálnia magát a tokiói olimpiára.

A judoinfo.hu szakportál megírta, hogy a válogatott keret tagjai közül kevesen indultak a viadalon, de közülük többen megszerezték az első helyet. Győzött a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), a dohai Mesterek Tornáján ötödik Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), a sérüléséből felépülő ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) és a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) is. Az egyesületek pontversenyét, s ezzel együtt a Magyar Kupát 2020 legeredményesebb klubja, a BHSE nyerte.