EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Ma kezdődik a 23. Faludi Nemzetközi Filmszemle

Kultúra
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: port.hu

Online követhető a 23. Faludi Nemzetközi Filmszemle, melyen szombatig 28 kisjátékfilmet, 13 dokumentumfilmet, valamint 10 animációs/kísérleti filmet vetítenek.

A Faludi Nemzetközi Filmszemle alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán belül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat, lehetőséget teremtve számukra a kapcsolatteremtésre is. Az idei évben kivételesen online megvalósuló, immár huszonharmadik alkalommal megrendezendő filmszemle keretein belül az ingyenes vetítéseken a magyar alkotók munkái mellett iráni, orosz, spanyol, francia, ukrán, indiai, török, amerikai és brazil filmeket is láthat a közönség. A Kitekintő szekcióban például idén 70 filmet nézhetnek meg az érdeklődők.

A 2020-as esztendőben a „Közösségben” hívószóval meghirdetett rendezvény pályázatára csaknem 400 nevezés érkezett, ebből választotta ki az előzsűri azokat a filmeket, amelyeket a versenyben, illetve a Kitekintő szekcióban vetítenek - áll a közleményben. A programba bekerülő angol nyelvű filmek eredeti nyelven, a többi alkotás angol felirattal érhető majd el a Faludi Filmszemle YouTube csatornáján.


A filmszemle fotós pályázatának egyik versenyképe: Baráth Mea: Találkozás/Get-together (HU)


A rendezvényhez tizenegyedik éve fotópályázat is kapcsolódik, amelyre idén 63 önálló fotó és 37 sorozat érkezett be. A zsűri – Haris László (zsűrielnök), Gábor Enikő és Szamódy Zsolt Olaf – az önálló művek és a sorozatok közül is a legjobbakat díjazzák majd az online záróeseményen.