EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Változó idő várható a héten

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Továbbra sem várható melegedés, a maximumok többfelé 10 fok alatt lesznek, a leghidegebb órákban még mínuszok lesznek.

Sajnos nincsenek túl jó híreink, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből kiderül, hogy felhős, többször esős és szeles idő várható a héten, és a maximumok 10 fok körül várhatóak. Úgy tűnik, a tavasz egy kicsit még kéreti magát…

Ma napközben az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő várható szórványos záporokkal, az északkeleti határ közelében is lehet kisebb eső, ráadásul a szél nagy területen megerősödik. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között várható. Szerdán a Dunántúl nagy részén általában sok napsütés várható, de keleten akár nagyobb területen is felhősebbre fordulhat az idő, helyenként záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Napközben nagy területen lesz erős a szél, plusz 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén felhős idő várható, nyugaton van esély több napsütésre. Nagyobb eséllyel keleten kialakulhatnak záporok, hózáporok. A szél nagyobb területen megerősödhet. A maximumok plusz 4 és 10 fok között várhatók. Pénteken is inkább felhős idő várható, de szűrt napsütés is lehet. Délután 5-10 fokig melegszik a levegő.