Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Gyanús drón miatt szakadt félbe a Green Day koncertje

10perc.hu
2024. 09. 06.
Gyanús drón miatt szakadt félbe a Green Day koncertje

A zenekarnak meg kellett szakítania az előadást, miután egy drón jelent meg a színpad légterében.

A Green Day legutóbbi koncertje váratlan fordulatot vett szeptember 4-én a detroiti Comerica Parkban, amikor egy azonosítatlan drón zavarta meg a show-t – írja a Billboard. Az éppen turnézó zenekarnak meg kellett szakítania az előadást, miután a drón a színpad légterében jelent meg, veszélyeztetve a koncert biztonságát.

Drón miatt állt le a Green Day koncertje

A Billboard beszámolója szerint a drónt a biztonsági szolgálat emberei észlelték, akik azonnal reagáltak, és arra kérték a zenekart, hogy hagyják el a színpadot, ezzel megelőzve az esetleges veszélyt. A detroiti CBS tévécsatorna által közzétett videón jól látható, hogy Billie Joe Armstrong és a Green Day többi tagja hirtelen elhagyta a színpadot, miközben a több mint negyvenezer fős közönség tovább énekelte a "Longview" című dalt.


A szervezők a színpadi kijelzőkön tájékoztatták a közönséget a kényszerű szünetről, és türelmet kértek, amíg a probléma megoldódik. Körülbelül tíz perc elteltével a zenekar visszatért a színpadra, és onnan folytatták a koncertet, ahol abbahagyták. Armstrong vidáman üdvözölte a közönséget: „Hogy vagytok? Onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk!” Ezután arra kérte a rajongókat, hogy egy kis időre tegyék el telefonjaikat, és élvezzék a pillanatot velük együtt.

Armstrong reakciója a helyzetre

Billie Joe Armstrong a koncert közben humorosan reagált a drón okozta fenyegetésre: „Elmondom neked, nincs az a rohadék, aki meg tudna állítani minket!” – mondta az énekes, ezzel is jelezve, hogy a zenekar továbbra is elszántan folytatja a show-t.

A rendőrség gyorsan közbelépett

A koncert után a Green Day az X-oldalukon bocsánatot kért a történtek miatt, és megosztották, hogy a rendőrség is beavatkozott a helyzetbe: „Detroit! Elnézést a ma esti késésért, a stadion biztonsági személyzete kiürítette a színpadot egy potenciális biztonsági probléma miatt. A detroiti rendőrség gyorsan megoldotta a helyzetet, így folytatni tudtuk a koncertet. Köszönjük a megértést” – állt a posztban.

A detroiti híradások szerint azóta a drónt irányító személyt a hatóságok elfogták és őrizetbe vették.

Főkép forrása:
Green Day Facebook

További cikkek