Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szenzációs bejelentés! Összejött a Fury-Uszik csúcsrangadó a királykategória trónjáért

10perc.hu
2023. 09. 30.
Szenzációs bejelentés! Összejött a Fury-Uszik csúcsrangadó a királykategória trónjáért

Egyelőre túl sok részletet nem lehet tudni a kontraktusról, mindössze annyi szivárgott ki, hogy az ütközetre idén decemberben, vagy jövő év januárjában kerülhet sor Szaúd-Arábiában.

Bekövetkezett az, amire annyira régóta vártak a bokszrajongók! Ugyanis immár aláírt szerződés garantálja, hogy idén decemberben vagy 2024 januárjában összecsap egymással a profiboksz királykategóriájának két veretlen világbajnoka, a WBC trónján ülő brit Tyson Fury és az IBF, WBO, WBA, IBO öveket birtokló ukrán Oleksandr Uszik.

Ráadásul a szerződés aláírását, valamint a nehézsúlyú csúcsrangadó létrejöttét valamennyi érdekelt megerősítette. Egyelőre túl sok részletet nem lehet tudni a kontraktusról, mindössze annyi szivárgott ki, hogy az ütközetre Szaud-Arábiában, vélhetően Rijádban kerül sor, és az összecsapás létrejöttében nagy szerepe volt Turki Al-Sheikhnek a szaúdi sportminiszternek.

Egy biztos, a profi ökölvívásban legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan bajnokot, aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb: akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott. Most előfordulhat, hogy a királykategóriának újra brit vitathatatlan uralkodója lesz, igaz, addig Furyra még vár egy mérkőzés a MMA bajnok Francis Ngannou ellen október végén.

Főkép forrása:
Matchroom/Mark Robinson

További cikkek