Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

WRC, R5-ösök és a Skoda vadonatúj versenyautója mellett 72 Lada is rajthoz áll az idei Szilveszter Rallye-n

10perc.hu
2022. 12. 26.
WRC, R5-ösök és a Skoda vadonatúj versenyautója mellett 72 Lada is rajthoz áll az idei Szilveszter Rallye-n

Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-t a Hungaroringen, a verseny össztávja 56 kilométer lesz, összesen nyolc országból 227-en állnak rajthoz.

Mivel közeledik az év vége, így az autósport szerelmeseinek figyelme az immár 24. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rallye felé fordul, melyet a szokott időben és helyszínen, december 27-től 29-ig a Hungaroringen rendeznek meg. Ahogy eddig minden évben, így most is lesz több olyan újdonság, ami még inkább nézőcsalogató lesz az év utolsó napjaiban.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, és akárcsak tavaly, idén is tartják magukat a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 közötti idősávhoz. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án egy 8,1 és egy 11,1 kilométeres szakasszal indul, Míg 29-én szintén lesz egy 8,1 és egy 11,1 kilométeres szakasz, amihez két 7,3 kilométeres szakasz adódik hozzá. 2022-es Szilveszter Rallye össztávja 56 km lesz.


Összesen 14 darab R5-ös versenygép lesz ott a rajtnál     Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció


„Összesen nyolc ország – magyar, szlovák, cseh, osztrák, német, román, szlovén és lengyel – 227 versenyzője áll majd rajthoz a leadott nevezési lista alapján. Külön öröm a számunkra hogy negyvenkét hölgy is megméretteti magát a Szilveszter Rallye-n.” – mondta el Füredi András, a verseny főszervezője.

Miután megrendezik az idei Szilveszter Rallye-n a regularity kategória, azaz a veterán, illetve a veteránkorú autók átlagtartó viadalát, így az eddigieknél sokkal nagyobb létszámban állnak rajthoz a korosabb járművek: 23 darab Oldtimer, 13 darab Youngtimer vetélkedik majd egymással az óévbúcsúztatón. Itt a licenccel rendelkezők a teljes versenytávot teljesíthetik majd, míg az amatőrök csak a belső pályán és egy napon mérettetnek meg.

„Komoly versenyautókban sem lesz hiány, hiszen egy WRC, valamint tizennégy R5-ös is ott lesz a rajtnál. Sőt, nálunk debütál a Skoda legújabb versenygépe, a Fabia RS Rallye2. Természetesen ismét a közönségkedvencből, a Ladából lesz a legtöbb a mezőnyben az elmúlt évekhez hasonlóan, szám szerint hetvenkettő, de a Trabantból is hasít majd jónéhány” – árulta el a verseny főszervezője.


A másik nagy kedvenc, a Trabant is több versenyzővel száguld majd a Hungaroringen      Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció


A média részéről is hatalmas az érdeklődés, összesen 101 magyar és külföldi újságírónak, fotósnak, videósnak fogadták el az akkreditációját az eseményre. Az idei évben a 12 éven aluliak ingyenesen látogathatják a rendezvényt. Aki online, elővételben veszi meg a jegyét, az 3.500, aki a helyszínen, az 4.000 forintot kell, hogy fizessen a belépőért.

Idén nem lesz élő közvetítés a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-ról, így aki élvezni szeretné az óévbúcsúztató minden pillanatát, az jöjjön ki a Hungaroringre. A meteorológiai előrejelzések szerint az időjárásra nem lehet majd panasz.

Főkép forrása:
Szilveszter Rallye Kommunikáció

Hirdetés

További cikkek