Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Marco Rossi: „Oroszlánként küzdő csapatom van”

10perc.hu
2021. 06. 24.
Marco Rossi: „Oroszlánként küzdő csapatom van”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya egyszerre volt csalódott és büszke csapatára, amely kis híján továbbjutott a halálcsoportnak nevezett kvartettből.

Egy biztos, a jelenleg is zajló, a nyolcaddöntőkkel folytatódó labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott nagyon közel, nyolc percre volt a csodától. Marco Rossi csapata ugyanis hatalmasat küzdött a müncheni találkozón, ám hiába szerzett kétszer is vezetést, a németek a 85. percben kiegyenlítettek, így a francia, német és portugál válogatott mögött végül a negyedik lett úgy, hogy az első kettő – a két legutóbbi világbajnok – nem tudta legyőzni.

„Még a legcsodálatosabb tündérmesék is véget érnek egyszer, és nem feltétlenül boldogan. Nagyon közel voltunk a továbbjutáshoz, a fiúk megérdemelték volna a sikert, hiszen oroszlánként küzdöttek végig három mérkőzést, és büszkévé tették az országot. Szembeszálltak mindenkivel, nem féltek a nagynevű riválisoktól” jelentette ki az mlsz.hu oldalon az olasz származású kapitány.



Rossi szerint a három, világsztárokkal teletűzdelt válogatott ellen mélyen védekezett a csapat, ám a szurkolók nem panaszkodhatnak a helytállásuk, a hozzáállásuk és a teljesítményük miatt.

„Az Eb előtt arra kértem a játékosokat, hogy tegyék büszkévé a szurkolókat, ezt sikerült elérni. Semmi miatt nem panaszkodhatok, de természetesen csalódott vagyok, mert közel jártunk a továbbjutáshoz, emellett viszont örülök a csapat teljesítménye miatt, maximálisan elégedett vagyok az Európa-bajnokságon mutatott játékkal” – állította a kapitány.

Elárulta, nem szeret ennyire hátul védekezni, jobban szereti az egész pályás nyomást, a támadóbb felfogású futballt, de realistának kell lennie mindenkinek, és azt kellett a meccseken játszaniuk, amit az ilyen ellenfelek hagynak, vagy ami célra vezető ellenük.



„Nagy örömmel dolgozom tovább azon, hogy újra hasonló helyzetben lehessen a magyar válogatott. Tisztelem a magyar futball nagy történelmi eredményeit. Ugyanakkor ezen az Eb-n olyan eredményt értünk el, amelyre évek múltán is büszkék lehetnek a magyar szurkolók” – tette hozzá Rossi.

De furcsa azt olvasni, hogy a német sajtó úgy ír Löw válogatottjáról egy magyarok elleni Eb-csoportmeccsel kapcsolatban: „továbbjutottunk, de senki nem tudja, hogy miért”, vagy „derekasan helytálló magyarok ellen pedig tanácstalanul és ötletek nélkül futballozott a német válogatott”. A Die Welt című lap kommentárja szerint a nemzeti válogatott ritka nagy szerencsével kerülte el a kiesést, és a magyarok elleni mérkőzés "elsősorban a gyengeségeit mutatta meg", míg a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerint Szalai gólja után a megsemmisülés fenyegette a német focit.



A nyolcaddöntő programja

június 26.

Wales-Dánia, Amszterdam 18.00

Olaszország-Ausztria, London 21.00

június 27.

Hollandia-Csehország, Budapest 18.00

Belgium-Portugália, Sevilla 21.00

június 28.

Horvátország-Spanyolország, Koppenhága 18.00

Franciaország-Svájc, Bukarest 21.00

június 29.

Anglia-Németország, London 18.00

Svédország-Ukrajna, Glasgow 21.00

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek