390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Magyar mérnöke van a Williams F1-es csapatának!

10perc.hu
2021. 03. 17.
Magyar mérnöke van a Williams F1-es csapatának!

Jánvári Zsolt, a legendás istálló rendszertechnikusa szerint a bahreini háromnapos teszt alatt minden előzetes tervüket megvalósították.

Rövidesen kezdődik a Forma-1 idei világbajnoki szezonja – március 28-án rajtol el Bahreinben az idény –, és idén is lesz magyar szereplője a száguldó cirkusznak. Jánvári Zsolt ugyanis a legendás brit istálló, a Williams mérnökeként dolgozik, ő a csapat rendszertechnikusa. A szakember természetesen ott volt az idei autó felkészítésének szinte valamennyi fázisán, illetve a nemrég befejeződött háromnapos bahreini teszten is. Úgy véli, jó alapot sikerült megteremteniük ahhoz, hogy az idei évre tervezett fejlesztéseket teljes mértékben végrehajtsák.



„A szezon előtti tesztelésen nekünk, mint az éjszakai műszak tagjainak, elsősorban az volt a feladatunk, hogy mindent előkészítsünk a nappal dolgozó csapattagok számára. Rengeteg hőmérsékletmérési feladatunk volt, a versenyautó különböző pontjaira összesen 164 szenzort szereltünk fel, aztán ezeket mindennap máshová kellett áthelyeznünk” - árulta el az M4 sporthíradójának Jánvári.

A magyar mérnök elmondta, hogy javarészt megbízhatósági teszteket végeztek el Bahreinben, de számos más mérést is végeztek, így többek között a fékek kopását vagy a féknyomást is folyamatosan mérniük kellett. „A mi feladatunk az is, hogy előzetesen mindent leteszteljünk az autón, amelyet állványra állítunk a garázsban, aztán beindítjuk, és a DRS-től a sebességváltáson vagy az üzemanyagpumpán át a hidraulikáig mindent egyesével leellenőrzünk” - tette hozzá a Williams magyar munkatársa.



Jánvári kiemelte, a teszteken elért időeredmények egyik csapat esetében sem relevánsak, mert a körülmények teljesen mások, mint a versenyhétvégéken, valamint - ahogy fogalmazott - ott soha nem azt nézik, hogy mennyire gyors az autó. Örül annak, hogy a csapat tesztversenyzője, a Magyarországon nevelkedett izraeli Roy Nissany munkájával mindenki elégedett, és reményét fejezte ki, hogy a 26 éves pilóta a jövőben nagyobb szerepet kap majd a Williamsnél.

Főkép forrása:
Williams

További cikkek