388.05 Ft

358.31 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: 10 millió dollár legyen a csúcsgázsi

10perc.hu
2021. 02. 21.
F1: 10 millió dollár legyen a csúcsgázsi

Az Alpha Tauri csapatának vezetője, Franz Tost úgy véli, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem lenne szabad 10 millió dollárnál többet keresniük évente.

Tavaly október végén kezdődtek meg a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról. A javaslat 30 millió dollárban maximálná egy versenyző éves fizetését 2023-tól. A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton – becslések szerint – 40 millió fontot kap szezononként. A csapatok költségvetésének maximálásáról már korábban döntöttek, ez idén 145, jövőre 140, 2023-tól pedig 135 millió dollár lesz, ám a pilóták bérét nem tartalmazza.A tavalyi szezonban Pierre Gasly révén futamgyőzelmet is szerző Alpha Tauri csapatának vezetője, Franz Tost úgy véli, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem lenne szabad 10 millió dollárnál többet keresniük évente. Szerinte az istállóknak választaniuk kell, hogy az autók jobbá tételébe fektetnek be, vagy a pilóták fizetésére fordítják inkább a pénzt.

„Igen, a versenyzőknek pénzt kell kapniuk, tízmillió feletti összegről azonban szó sem lehet. Szerintem egy igazi versenyző úgy dönt, hogy a fizetésénél előbbre való a versenyautó fejlesztése” – fogalmazott Tost.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek