Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Sir David Attenborough 98 évesen is a természet szószólója

10perc.hu
2024. 05. 11.
Sir David Attenborough 98 évesen is a természet szószólója

A legendás természetfilmes 70 éve lenyűgözi a világot dokumentumfilmjeivel és szenvedélyes környezetvédelmi üzeneteivel.

Sir David Attenborough, a legendás természetfilmes, 2024. május 8-án ünnepelte 98. születésnapját. Pályafutása 70 éve kezdődött, amikor 1953. szeptember 2-án debütált műsorvezetőként a BBC Children's Television Animal Disguises című műsorában. Azóta több rekordot is felállított: ő az egyetlen, aki BAFTA-díjat nyert fekete-fehér, színes, HD és 3D formátumú sorozatokért. 2020-ban újabb rekordot döntött, amikor mindössze 4 óra 44 perc alatt érte el az 1 millió követőt az Instagramon, felülmúlva Jennifer Aniston rekordját - írja a Guiness World Records.

„Bajban van a világ” – mondta a fiókjába közzétett első videójában, amelyet hat héttel később abbahagyott, és ezzel a kijelentéssel fejezte be: „Mi történik ezután, az rajtunk múlik.


David szórakoztató, oktató munkája, valamint nagy horderejű környezetvédelmi kampánya révén több mint 30 tiszteletbeli oklevelet és két lovagi címet kapott. 2022-ben bekerült a Guinness Rekordok Hírességek Csarnokába.

A Life on Earth (1979) című sorozata, amelyet három évbe telt elkészíteni, és kétszer kellett körbeutazni a világot, a legnagyobb kihívást jelentette számára. Arra a kérdésre, hogy melyik állatot hozná vissza a kihalásból, azt mondta: „Quetzalcoatlus, a legnagyobb pteroszaurusz-t.” 

Fiatalok számára azt javasolja, hogy csatlakozzanak a helyi megyei vadvédelmi alapítványhoz.

Sir David legújabb tévésorozata az emlősök világát vizsgálja, kihangsúlyozva intelligenciájukat, alkalmazkodóképességüket és szociális készségeiket. Az év elején bemutatott Secret World of Sound című sorozatában az audiotechnológia segítségével nyer példátlan betekintést az állatok viselkedésébe, beleértve az oroszlánok és a hiénák harcát a sötétben hang alapján.

Az őszinte elkötelezettség és a kimeríthetetlen szenvedély példaként áll mindazok számára, akik hisznek a természet védelmének fontosságában és az élővilág megőrzésében.  

A BBC David Attenborough 2 évvel ezelőtt születésnapja alkalmából az alábbi videóban összegezte munkásságát:

Főkép forrása:
Sir David Attenborough Facebook oldal

További cikkek