Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Doktor Szöszi – ezúttal Budapesten

10perc.hu
2021. 10. 21.
Doktor Szöszi – ezúttal Budapesten

A 20 éves kultikus film Broadway musical változata jön a fővárosba, melynek 2022. január 14-én lesz a premierje, és a Reese Witherspoon által világhírűvé vált szerepet Szegő Adrienn és Pacskó Dóra felváltva alakítja.

Doktor Szöszit 2001-ben – éppen húsz éve – zárta a szívébe a világ. Reese Witherspoon főszereplésével készült alkotás a szőke nős viccek cáfolataként született, és egy csapásra a közönség kedvence lett. A romantikus vígjáték 2003-ban még folytatást is kapott, és népszerűsége évekkel később sem csökkent.

Sőt, Elle Woods kalandjaiból 2011-ben musical is született, és a darabot a Broadway-n 7 Tony-díjra jelölték, a West Enden elvitte többek között a legjobb musical díját a bemutató évében. És most ez a musical megérkezik Budapestre is, és 2022. január 14.-én a BOK csarnokban mutatják be Molnár László rendezésében.



A próbák szeptember közepén már elkezdődtek, jelenleg táncpróbák zajlanak, egészen november 15-ig. Ekkor fog csatlakozni a rendező is a munkafolyamathoz, hogy aztán januárig meg se álljanak. A szereplőgárda is már összeállt, de ez nem volt könnyű feladat. Ráadásul Gyilkos, a cuki csivava is ott lesz a színpadon.

A magyar előadás szövegét Ladinek Judit fordította, aki Brooke Wyndham szerepében a Doktor Szösziben is színpadra lép. A főszerepet (Elle Woods) kettős szereposztásban Szegő Adrienn és Pacskó Dóra (Budapesti Operettszínház) alakítja, Emmetet Bálint Ádám (Budapesti Operettszínház) és Bercsényi Péter játssza. A Musical Színház zenés darabja a januári premiert követően, vidéki turnéra megy, melynek keretében 10 városban lesz látható a Doktor Szöszi musical.

Főkép forrása:
Musical Színház

További cikkek