387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Megjelent az Omega új lemeze

10perc.hu
2020. 11. 25.
Megjelent az Omega új lemeze

Tizennyolc dal került az Omega Testamentum című új lemezére, amelyen az új szerzemények mellett helyet kaptak a régi idők nagy slágerei is.

Az elmúlt napokban rengeteg szomorú dolog után – Benkő László és Mihály Tamás halála – után végre pozitív hír is megjelent az Omegával kapcsolatban. Holnaptól (csütörtök) ugyanis 15 ezer példányban jelenik meg a legendás zenekar tizenhetedik studiólemeze, a Testamentum, melyet országszerte a Mol-benzinkutaknál lehet megvásárolni.

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet. A lemez megjelenésének időpontját már jó ideje kitűztük, de Laci és Misi halála mindannyiunkat sokkol és megfontolásra késztet. A koronavírus szörnyű dolog, de most időt ad nekünk gondolkodni, mi legyen az Omegával" – mondta Kóbor János énekes, zeneszerző az MTI-nek.

A Testamentum munkálatai csaknem négy éven át zajlottak, és Kóbor szerint a zenéje a "totális rock" elnevezéssel írható le: az Omega klasszikussá vált szimfonikus progresszív és space rock elemei keverednek modern hangzásban.

„A templomokban előadott, de még a régi dolgokból válogatott 2014-es Omega Oratórium anyag koncertjei nagyobb sikert hoztak, mint azt vártuk. Ezért úgy döntöttünk, hogy az új album számait eleve templomi megszólalásra tervezzük, orgonával, kórussal. A zenék és a szövegek a munkafolyamat során több változáson mentek keresztül, átalakult a stílusvilág is” – árulta el Kóbor János.



A GrundRecords gondozásában most megjelenő Testamentumra tizennyolc dal került. A többségben lévő új szerzemények – köztük a Mennyben az angyal, az Álom XXI. század, A démon vagy a Légy hű magadhoz! – mellett korábbi Omega-sikerek – A Föld árnyékos oldalán; Varázslatos, fehér kő; Huszadik századi városlakó; A holló; A látogató – újragondolt változatai is hallhatók. Az új szövegeket az Omega történetének két meghatározó szövegírója, a misztikusabb világú Sülyi Péter és a konkrétabb Trunkos András írta.

„Egy dal esetében az eredeti, eddig nem publikált dalszöveget használtuk. Ez a 200 évvel az utolsó háború után, ami eredetileg Hangyanép volt, de Sülyi Péter szövegét 1971-ben nem engedte át a cenzúra, így írt egy másikat, ami szintén elég jó lett" – mesélte az énekes, aki hozzátette, szándékai szerint nem ez lesz Omega utolsó stúdióalbuma.

Főkép forrása:
facebook/omega

További cikkek