Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Célzott izraeli légicsapásban meghalt Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője

10perc.hu
2024. 09. 28.
Célzott izraeli légicsapásban meghalt Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője

Az izraeli hadsereg bejelentése szerint egyik célzott légicsapásuk során, amely Bejrútban érte a Hezbollah vezetőit, meghalt Haszan Naszrallah sejk, a szervezet vezetője.

Az izraeli hadsereg (IDF) szombaton közölte, hogy Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője meghalt egy pénteki célzott bejrúti légicsapás során. A támadás a libanoni főváros Dahíja negyedében történt, ahol a Hezbollah vezetői egy haditanácskozás közben érte őket a csapás.

Az IDF közlése szerint a légitámadásban több Hezbollah-parancsnok is életét vesztette. A támadást követően Herci Halévi, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke kijelentette: „Izrael széles eszköztárával mindenkit utolér, aki támadja vagy fenyegeti területét, lakosait.”

Elpusztított fegyverraktárak

Az IDF tájékoztatása szerint a légicsapás során a Hezbollah hat föld alatti fegyverraktára is megsemmisült. A libanoni síita szervezet ezekben a raktárakban iráni és kínai rakétákat tárolt. Az iráni Gader rakéták hatótávolsága mintegy kétszáz kilométer, amelyekkel néhány perc alatt csapást mérhettek volna az izraeli haditengerészet hajóira.

A Hezbollah elit egysége, a Radván volt felelős ezeknek a fegyvereknek az őrzéséért és kezeléséért.

A Hezbollah tagadja a vádakat

Bár az izraeli hadsereg azzal vádolja a Hezbollahot, hogy lakóépületek alatt létesítettek fegyverraktárakat, a szervezet tagadja, hogy ilyen típusú létesítményeket üzemeltetne civilek közelében.

Ez a támadás súlyos csapást mérhet a Hezbollah vezetésére, és jelentős visszhangot keltett a régióban.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek