Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lángokban áll Názáret

10perc.hu
2024. 09. 23.
Lángokban áll Názáret

A Hezbollah és Izrael közötti konfliktus egyre eszkalálódik, a legújabb támadások célpontjává pedig Názáret városa vált.

Az elmúlt napokban a Hezbollah rakétacsapásai elérték a várost, ahol a hajnali támadások kiterjedt tüzeket okoztak. A város, ahol Jézus felnevelkedett, szinte teljesen arab lakosságú, 70%-ban muszlim és 30%-ban keresztény - számolt be róla az ATV.

A Hezbollah legutóbbi lépései a légicsapások mellett kiterjedt kibertámadásokat is magukban foglalnak, amelyek következtében legalább 30 aktivista életét vesztette. Pénteken egy bejrúti lakóépület ellen is végrehajtottak légicsapást, amely a Hezbollah katonai vezetőinek tanácskozásának helyszíne volt. A célzott csapás során 14 terrorszervezet-vezető, köztük Ibrahim Aqil is életét vesztette.


Johnnie Moore püspök, a helyi keresztény közösség vezetője figyelmeztetett arra, hogy a Hezbollah támadásainak célpontjai között a galileai keresztény szent helyek is szerepelhetnek. Moore püspök a X-en közzétett bejegyzésében hangsúlyozta: „A Hezbollah rakétái közül sok Izrael arab területeire irányul, és legalább annyi muszlimot és keresztényt fenyeget, mint zsidót.”

A rakétatámadások nyomán a Hezbollah fokozta a támadásait, és a hétvégén legalább 150 rakétát lőttek ki, melyek túlnyomó többségét az izraeli légvédelem hatástalanította. Azonban a rakéták közvetlen becsapódása, többek között Haifában és Názáretben, aggasztó jele a helyzet súlyosságának.



Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Katasztrófa

További cikkek