Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Másodszor lőtt ki Észak-Korea ballisztikus rakétákat egy héten belül

10perc.hu
2024. 09. 18.
Másodszor lőtt ki Észak-Korea ballisztikus rakétákat egy héten belül

Észak-Korea egy héten belül másodszor lőtt ki ballisztikus rakétákat, ami újabb feszültséget okozott a térségben.

Észak-Korea ismét ballisztikus rakétákat lőtt ki, ezúttal több rövid hatótávolságú rakétát reggel, helyi idő szerint 6 óra 53 perckor és 7 óra 23 perckor. A rakéták Észak-Korea keleti partjai közelében landoltak, jelentette a Reuters japán és dél-koreai védelmi tisztviselőkre hivatkozva. A japán védelmi minisztérium megerősítette, hogy egyik rakéta sem érte el Japán kizárólagos gazdasági övezetét - közölte a Telex.

Minoru Kihara japán védelmi miniszter elmondta, hogy az eseményekre diplomáciai tiltakozást küldtek Észak-Koreának.

Dél-Korea vezérkari főnökei közölték, hogy a rakétákat a dél-pjongán tartománybeli Kaecheonból lőtték ki északkeleti irányban, és körülbelül 400 kilométert repültek. A dél-koreai kormány határozottan elítélte a rakétakilövéseket, amelyek szerinte egyértelmű provokációk és veszélyeztetik a Koreai-félsziget békéjét és stabilitását. Dél-Korea ígéretet tett arra, hogy erős választ ad minden további provokációra.

Az Egyesült Államok Indo-Csendes-óceáni Parancsnoksága az X-en közzétett bejegyzésében megerősítette, hogy tisztában vannak a rakétakilövésekkel, és folytatják az egyeztetéseket Japánnal és Dél-Koreával.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek