Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lángra kapott a csernobili övezet

10perc.hu
2024. 09. 10.
Lángra kapott a csernobili övezet

Ismét tűz ütött ki a csernobili zónában, a Kijevi régióhoz tartozó területen.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat jelentése szerint a lángok megfékezésén már második napja csaknem négyszáz tűzoltó dolgozik. A tűzoltók 103 berendezéssel, erdészeti gépekkel, buldózerekkel és traktorokkal próbálják megfékezni a gyorsan terjedő tüzet - tette közzé az Index.

A katasztrófavédelem hétfői bejelentése szerint: „A Kijevi régióban folytatódik a nyílt területen keletkezett tűz elhárítása, jelenleg az ország különböző részeiből érkezett 399 tűzoltó 103 berendezéssel dolgozik a lángok megfékezésén.” Az erős szél miatt a tűz gyorsan terjed új területekre, ami tovább nehezíti a tűzoltók munkáját.

Viktorija Ruban, a katasztrófavédelem regionális részlegének szóvivője megerősítette, hogy a tűz ismét a csernobili zónában pusztít. „Igen, ez egy új tűzfészek a csernobili zónában. Néhány napja már eloltották a tüzet” – mondta el az Ukrajinszka Pravda hírportál kérdésére válaszolva.

Szeptember 3-án arról számoltak be, hogy a csernobili övezetben körülbelül húsz hektárnyi terület égett, de mostanra több mint 2600 hektárt borítottak el a lángok. Ennek ellenére a hatóságok közlése szerint a radioaktív háttérsugárzás nem haladja meg a szokásos szintet.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Ukrajna

További cikkek