Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Olasz luxushajó-tragédia: Többszörös emberölés miatt nyomoznak a Bayesian kapitánya ellen

10perc.hu
2024. 08. 26.
Olasz luxushajó-tragédia: Többszörös emberölés miatt nyomoznak a Bayesian kapitánya ellen

Az olasz ügyészség többszörös emberölés és gondatlanságból előidézett hajótörés miatt indított vizsgálatot a Bayesian luxusjacht kapitánya, James Cutfield ellen.

Az olasz ügyészség vizsgálatot indított a szicíliai partoknál augusztus 19-én elsüllyedt Bayesian luxusjacht tragédiája ügyében, ahol a hajó kapitánya, az új-zélandi James Cutfield ellen többszörös emberölés és gondatlanságból előidézett hajótörés gyanújával folytatnak nyomozást - közölte a 24.hu.

A luxusjacht, amely brit lobogó alatt hajózott, egy váratlan vihar következtében süllyedt el Porticello kikötőjétől 700 méterre. A fedélzeten tartózkodó 22 személy közül 15-en túlélték a katasztrófát, de hét ember, köztük a brit milliárdos Mike Lynch és lánya, életét vesztette.

A tragédia kapcsán több szakértő is nyilatkozott, köztük Franco Romani hajóépítő mérnök, aki elmondta, hogy a Bayesian úgy épült, hogy bármilyen időjárási körülménnyel szemben helytálljon. A tragédia oka feltételezhetően egy nyitva hagyott oldalsó nyílás lehetett, amelyen keresztül víz tört be a hajóba, végzetes hibát okozva.

Az ügy komoly érdeklődést váltott ki az olasz médiában, különösen amiatt, hogy a tragédia egy olyan hajón történt, amely híresen biztonságosnak számított. A tragédia áldozatainak emlékére vasárnap megemlékezést tartottak a porticellói kikötőnél, ahol a mentésben részt vevő vízimentők, búvárok és tűzoltók is megjelentek.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olaszország

További cikkek