Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Narendra Modi Kijevbe érkezett

10perc.hu
2024. 08. 23.
Narendra Modi Kijevbe érkezett

Narendra Modi indiai miniszterelnök Kijevbe látogatott, hogy Volodimir Zelenszkijjel a háború békés rendezéséről tárgyaljon.

Pénteken megérkezett Kijevbe Narendra Modi indiai miniszterelnök, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a háború békés rendezéséről tárgyaljon - írta a 444. Ez az első alkalom, hogy indiai miniszterelnök Ukrajnába látogatott, mióta a két ország 30 évvel ezelőtt felvette a diplomáciai kapcsolatokat, számolt be a Guardian.

Narendra Modi a látogatása előtt azt nyilatkozta: "Barátként és partnerként reméljük, hogy hamarosan visszatér a béke és a stabilitás a térségbe." Modi látogatása kiemelt diplomáciai jelentőséggel bír, hiszen India régóta sürgeti mind Ukrajnát, mind Oroszországot, hogy tárgyalások és diplomáciai eszközök révén oldják meg nézeteltéréseiket.

Modi ukrajnai útja előtt néhány héttel Moszkvába is ellátogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott. Az indiai miniszterelnök múlt havi kétnapos oroszországi látogatása egybeesett egy kijevi gyerekkórház elleni halálos támadással, amely után Modi élesen bírálta az ártatlan gyermekek halálát, és a konfliktus mielőbbi lezárását sürgette.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek