Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Gyermekbántalmazás miatt ítélték el az egykori futballistát, Kiernan Hughes-Masont

10perc.hu
2024. 08. 22.
Gyermekbántalmazás miatt ítélték el az egykori futballistát, Kiernan Hughes-Masont

Kiernan Hughes-Masont, egy korábbi angol futballistát, bűnösnek találták gyermekbántalmazás és súlyos testi sértés vádjában, miután súlyos sérüléseket okozott nevelt gyermekének.

A 2020 januárjában Essexben történt támadás következtében a kétéves kislány életveszélyes agysérüléseket szenvedett, és azóta is folyamatos gondoskodásra szorul - számolt be róla a Metro.

Az eset olyan súlyos volt, hogy a gyermek mesterséges kómába került és több kezelést is kapott a londoni Great Ormond Street Kórházban. Az orvosok összesen 17 különböző sérülést azonosítottak a kislány testén, amelyek hónapokon keresztül keletkeztek, mielőtt a gyermek végül kórházba került 2020 januárjában. A szakértők szerint a sérülések egy nagy sebességű balesethez vagy egy több emeletes zuhanáshoz hasonlíthatók.

A támadást megelőző napokban Hughes-Mason több üzenetet küldött, amelyekben kifejezte, hogy mennyire bosszantja nevelt gyermeke gondozása. Az egyik üzenetben például azt írta, hogy „már az idegeimre megy” és „meg fogom ütni”. Az ügyészség végül három évnyi nyomozást követően emelt vádat a sportoló ellen, és a háromhetes bírósági tárgyalás során az esküdtszék bűnösnek találta Hughes-Masont gyermekbántalmazás és súlyos testi sértés vádjában. Az ítélet kihirdetésére szeptember 10-én kerül sor.

Kiernan Hughes-Mason korábban a Millwall csapatában játszott, majd a Hashtag United színeiben futballozott és edzőként is dolgozott. Az ítélethirdetés után az Enfield Borough csapata, ahol menedzserként tevékenykedett, azonnal megszakította vele a kapcsolatot. A klub elnöke, Marvin Walker közölte, hogy a döntés azonnali hatállyal érvényes, és hozzátette: „Az Enfield Borough FC elkötelezett a legmagasabb szintű integritás és elszámoltathatóság mellett, és úgy véljük, hogy ez a lépés szükséges ezek fenntartásához."

A Hashtag United is közleményt adott ki, melyben megrendülését fejezte ki a történtek miatt, és együttérzését nyilvánította az áldozat és családja felé. A klub hangsúlyozta, hogy semmilyen tudomása nem volt a bűncselekményekről Hughes-Mason korábbi alkalmazásakor, és zéró toleranciát hirdetett az ilyen jellegű viselkedéssel szemben.

Főkép forrása:
Football News 24 Facebook oldala

További cikkek