Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Súlyos vihar pusztított Németországban

10perc.hu
2024. 08. 14.
Súlyos vihar pusztított Németországban

Heves viharok pusztítottak Németországban, különösen Bajorország déli részein, ahol jégeső és áradások sújtották a régiót.

Bajorország déli régióit egy szokatlanul heves vihar sújtotta péntek este, amely jelentős károkat okozott a térségben - közölte a DW.

A jégeső és esőzés következtében a Felső-Bajorországban és Svábországban fekvő utcákat és pincéket elöntötte a víz, míg a kidőlt fák fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Az utak hirtelen téli körülmények közé kerültek, ami különösen szokatlan a nyár közepén. Kempten városában a jégeső miatt az utak fehérré váltak, és mintegy 700 segélyhívás érkezett a mentőszolgálathoz.

A legsúlyosabban érintett területek közé tartozott az Allgäu régió és Lindau járás, ahol a Bodeni-tó és az osztrák határ közelében éjszakába nyúló takarítási munkálatok zajlottak, beleértve a pincék kiszivattyúzását is. A keletebbre fekvő Rosenheimben szintén jelentős károkat okozott a vihar, ahol további 230 segélyhívást regisztráltak. Az érintett területeken a rendőrség és a mentőszolgálatok folyamatosan dolgoztak az utak megtisztításán és a károk felszámolásán.

Észak-Németország sem maradt érintetlen. Alsó-Szászországban a heves esőzések elárasztották a pincéket és utcákat, különösen a holland határhoz közeli Grafschaft Bentheim megyében. Nordhorn városában több mint 100 esetben kellett beavatkozni, a helyzet súlyosságát jelzi, hogy egy kórház sürgősségi osztályát is ideiglenesen be kellett zárni az áradások miatt. A Német Meteorológiai Szolgálat további heves esőzéseket jósol a hétvégére, különösen a tengerparti területeken.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek