Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Mérgező anyagokat találtak a Shein és a Temu termékeiben a szöuli hatóságok

10perc.hu
2024. 08. 14.
Mérgező anyagokat találtak a Shein és a Temu termékeiben a szöuli hatóságok

A szöuli hatóságok szerdán bejelentették, hogy mérgező anyagokat találtak a népszerű online bevásárló platformok, köztük a Shein és a Temu termékeiben.

Az érintett termékek nőknek szánt kiegészítők, amelyek esetenként több százszorosan túllépték a megengedett határértékeket. Ez a felfedezés komoly kérdéseket vet fel a kínai óriáscégek biztonsági szabványainak betartásával kapcsolatban - írja a France24.

A szöuli hatóságok legutóbbi ellenőrzései során a Shein, az AliExpress és a Temu 144 termékét tesztelték, és több termékük nem felelt meg a jogszabályoknak. 

A Shein egyes cipőiben például rendkívül magas ftaláttartalmat mértek, amely akár 229-szerese volt a törvényes határértéknek.

A ftalátok ismerten káros hatással vannak a szaporodási funkciókra, és súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, mint például meddőség és koraszülés. A Shein termékeiben találtak továbbá formaldehidet és dioxánt is, amelyek szintén túllépték a megengedett szinteket. A formaldehidet például a Shein sapkáiban a megengedett határérték kétszeresében mutatták ki, míg két körömlakkjukban a dioxán szintje 3,6-szorosan haladta meg a megengedett mértéket.

A Temu termékei között szintén találtak veszélyes anyagokat. Egy szandál talpbetétjében az ólomtartalom 11-szeresen lépte túl a megengedett határt. 

A Temu szóvivője azonnali intézkedéseket jelentett be, miután értesültek a szöuli hatóságok megállapításairól, és közölték, hogy eltávolították az érintett termékeket a piacról.

A szöuli hatóságok arra kérték a cégeket, hogy vonják vissza a forgalomból az összes veszélyes terméket, különösen azokat, amelyek közvetlen érintkezésbe kerülnek a bőrrel. Kim Tae-hee, a szöuli kormány egyik illetékese, hangsúlyozta, hogy továbbra is rendszeres biztonsági teszteket fognak végezni, és az eredményeket nyilvánosságra hozzák. 

Az Európai Unió már korábban is figyelmeztette a Sheint a szigorúbb biztonsági előírások betartására, különösen a kiskorúakat veszélyeztető termékek esetében.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Egészség

További cikkek