Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vasárnap ismét kitört az Etna

10perc.hu
2024. 08. 05.
Vasárnap ismét kitört az Etna

Az olaszországi Szicíliában található Etna vulkán ismét aktívvá vált, látványos kitörést produkálva.

Az Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánjaként ismert Etna vasárnap hajnalban hatalmas hamu- és füstfelhőt lövellt az égbe, amely több kilométeres magasságot ért el. Ez a vulkáni aktivitás jelentős zavarokat okozott a cataniai nemzetközi repülőtéren - írja az EuroNews.

A vulkán aktivitása az elmúlt hetekben fokozódott, a mostani kitörés pedig különösen erős volt, amely négyéves nyugalmi időszakot követően következett be. A

Catania felé tartó és onnan induló járatok közül több is törlésre került, míg másokat Palermóba és Comisóba irányítottak át, hogy elkerüljék a vulkáni hamu okozta veszélyeket.

Az Etna környékén lévő településeket fekete vulkáni hamu borította be, amely komoly kihívást jelent az ott élők számára. 

A hatóságok folyamatosan figyelik a helyzetet, és készen állnak további intézkedésekre, amennyiben az aktivitás tovább fokozódik.

A vulkán kitörése nem csak a repülőteret érintette, hanem Szicília déli részén is érzékelhető volt, ahol az izzó láva és forró hamu látványa lenyűgözte és egyben aggodalommal töltötte el a helyi lakosokat és turistákat egyaránt.


Főkép forrása:
Under Sphere/YouTube
Címkék:
#Olaszország

További cikkek