Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Fenyegetések érték az olimpia nyitóünnepségén fellépő DJ-t

10perc.hu
2024. 07. 30.
Fenyegetések érték az olimpia nyitóünnepségén fellépő DJ-t

Barbara Butch DJ-t halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg a párizsi olimpia nyitóünnepségének ellentmondásos drag queen jelenete után.

Barbara Butch, francia DJ és aktivista, a 2024-es párizsi olimpia nyitóünnepségén egy drag queen jelenetben játszotta a zenét, de fellépése heves vitákat és fenyegetéseket váltott ki - közölte a Telex. A Deadline információi szerint Butch az ünnepségen az asztalon fekvő Dionüszosz mellett zenélt, ami komoly felháborodást okozott.

Butch ügyvédje, Audrey Msellati jelentette be, hogy a DJ-t rendkívüli kiberzaklatás és rágalmazás célpontjává tették, halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg. Továbbá antiszemita, homofób és szexista támadások is érték.

A „Festivity” (Ünnepség) című jelenet, amelyben Nicky Doll és más, a francia Drag Queen leszek! műsor szereplői is szerepeltek, a francia kultúra szellemét kívánta megjeleníteni. A jelenet, amelyet a közönség Da Vinci Az utolsó vacsora című festményével azonosított, keresztényellenesnek ítélték. A 2024-es párizsi olimpia hivatalos X-oldala szerint a cél a görög Dionüszosz ábrázolása volt, nem pedig Da Vinci festménye. A pontos festmény, amelyet utánozni próbáltak, nem lett megnevezve, de az X-en terjedő információk szerint Az istenek ünnepe lehetett.

A jelenet művészeti vezetője, Thomas Jolly megerősítette, hogy nem Az utolsó vacsora paródiája volt a cél. Azonban a katolikus egyház és szélsőjobboldali politikai szereplők is bírálatot fogalmaztak meg a bemutatott jelenettel kapcsolatban.

Butch ügyvédje kiemelte, hogy „Barbera Butch elítéli ezt a gyűlöletet, amely felé, és afelé irányul, amit képvisel. Személyes értékei, mint a jóindulat, az inkluzivitás és a mások iránti szeretet mindig is a középpontjában álltak művészi projektjeinek, amelyek a mindenki számára elérhető ünneplést hirdetik, kortól, szexuális irányultságtól, származástól, vallástól vagy nemtől függetlenül.”

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek