Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Leállt Joe Biden kampányútja, pozitív lett a Covid tesztje

10perc.hu
2024. 07. 18.
Leállt Joe Biden kampányútja, pozitív lett a Covid tesztje

Joe Biden pozitív Koronavírus teszteredményt kapott, kampányútját is le kellett mondania.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke pozitív Covid-19 teszteredményt kapott, miután enyhe tüneteket tapasztalt, és megkapta a Paxlovid nevű vírusellenes gyógyszer kezdő adagját. A Fehér Ház közleménye szerint Biden, aki be volt oltva és ismétlőoltást is kapott, karanténba vonult Delaware állambeli otthonába, de továbbra is ellátja hivatali teendőit - írja a CNN. 

Az elnök Nevada állambeli kampányútját is leállította a Covid-19 diagnózis után, és a Las Vegas-i UnidosUS konferencián kellett volna beszédet mondania, amit végül lemondtak.

Az orvosi feljegyzés szerint Biden általános rossz közérzettel, köhögéssel és felső légúti tünetekkel küzdött, és gyógyszeres kezelést kapott. Biden szerdán Las Vegasban még optimistán nyilatkozott az újságíróknak, majd felszállt az Air Force One-ra, hogy Delaware-i rezidenciájára utazzon. Bidennek több demokrata tisztségviselő is támogatást nyújtott, de belső körökben aggodalmak merültek fel a kampány további menetelése kapcsán.

A CNN beszámolója szerint Biden Covid-19 diagnózisa komoly hatással van a demokraták választási stratégiájára, mivel a kampány kénytelen lesz átstrukturálni tevékenységeit az elnök karanténba vonulása miatt. A demokraták figyelmeztettek, hogy a Covid-19 betegség ismételt megjelenése az elnöki kampányban súlyos következményekkel járhat, különösen a novemberi választások előtt.

Főkép forrása:
Joe Biden Facebook oldal

További cikkek