Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Katalin hercegné másodjára szerepelt nyilvánosan betegsége óta

10perc.hu
2024. 07. 15.
Katalin hercegné másodjára szerepelt nyilvánosan betegsége óta

Katalin walesi hercegné vasárnap részt vett a wimbledoni férfi teniszbajnokság döntőjén, amely a rákdiagnózisa óta a második nyilvános megjelenése volt.

Az eseményen a közönség éljenzése kísérte minden lépését, különösen akkor, amikor átadta a győztes trófeát Carlos Alcaraznak.

A hercegné, aki a lila ruhájával és kedves mosolyával ragyogott, kilencéves lányával, Charlotte hercegnővel és húgával, Pippa Middletonnal érkezett - írja az UK News. Katalin a döntő előtt találkozott a játékosokkal, majd a Centre Court felé vette az irányt, ahol a közönség állva tapsolt neki mintegy 30 másodpercig. 

A mérkőzés végén egy ezüsttál átadásával fejezte ki együttérzését a második helyezett Novak Djokovicnak, miközben a győztes Alcaraz a trófeát vehette át tőle.

A walesi hercegné az All England Club védnöke, és 2016 óta minden évben részt vesz a tornán, viselve a klub színeit jelképező lilás-sötétzöld masnis kitűzőt. Idén lila ruhát választott, ami a tavalyi zöld ruhák után különösen figyelemfelkeltő volt.

Forrás: Northfoto

Katalin hercegné rákdiagnózisa óta először júniusban jelent meg nyilvánosan, amikor egy katonai parádén vett részt, hogy III. Károly király születésnapját ünnepelje. A kezelése jól halad, bár a gyógyulási folyamat még nem ért véget. A hercegné a nyilvánosság előtti szerepléseit a kezelésétől és felépülésétől függően tervezi.

A wimbledoni döntőn való részvétele a brit közvélemény számára különösen örömteli volt, és a közösségi médiában is sokan kifejezték örömüket, hogy újra láthatják őt egészségesen. A hétszeres wimbledoni bajnok, Novak Djokovic is méltatta jelenlétét, mondván, hogy "kiváltság" volt számára, hogy a hercegné társaságában játszhatott.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek