Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Súlyos áradástól szenvednek Banglades lakói

10perc.hu
2024. 07. 11.
Súlyos áradástól szenvednek Banglades lakói

Banglades északi részén heves esőzések okozta árvizek sújtják a lakosságot, különösen a Kurigram körzetben, ahol a Dharla folyó elárasztotta az alacsonyan fekvő területeket.

A folyó vízszintje meghaladta a veszélyes szintet, és ennek következtében a körzet 55 körzetében található 400 falu közel kétmillió lakója él nyomorúságos körülmények között.

Az érintett területeken az emberek kénytelenek voltak rokonaik házaiba költözni, vagy ideiglenes menedékhelyeket létrehozni a magasabb utcákon. 

A helyi gazdák különösen nehéz helyzetben vannak, mivel az áradás nemcsak lakóházaikat, hanem mezőgazdasági területeiket is elöntötte.

A Kurigram körzet Jatrapur falujában a gazdák csónakkal próbálják magasabb területekre szállítani szarvasmarháikat, hogy megóvják őket az éhezéstől és a különböző betegségektől. A legelők elöntése miatt a szarvasmarhák nem jutnak elegendő táplálékhoz, így a gazdák leveleket gyűjtenek számukra, és banánfacsokrokat használnak takarmányként.

Forrás: Northfoto

Az elmúlt két hétben folyamatosan emelkedett a folyók vízszintje, ami tovább súlyosbította a helyzetet. Az árvíz sújtotta területeken sürgős segítségre van szükség.

A helyi hatóságok és segélyszervezetek folyamatosan dolgoznak a károsultak megsegítésén, de az áradások mértéke miatt a helyzet továbbra is kritikus. A legfrissebb jelentések szerint az áradások több mint 1000 hektár mezőgazdasági területet tettek tönkre, ami tovább növeli az élelmiszerhiányt és az éhínség kockázatát.

Az áradások következtében a helyi infrastruktúra is súlyosan megrongálódott, így az utak és hidak jelentős része használhatatlan, ami tovább nehezíti a segélyszállítmányok eljuttatását a rászorulókhoz. A helyi hatóságok felhívást intéztek a nemzetközi közösséghez, hogy sürgősen nyújtsanak segítséget az árvíz sújtotta területek lakóinak.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Katasztrófa

További cikkek