Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A belga miniszterelnök üzent Orbánnak: A soros uniós elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke

10perc.hu
2024. 06. 28.
A belga miniszterelnök üzent Orbánnak: A soros uniós elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke

Az Európai Unió csúcstalálkozóján Orbán Viktornak adott tanácsai miatt került reflektorfénybe a belga kormányfő.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, csütörtökön kezdődött az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója, ahol az esemény egyik legérdekesebb pillanata Alexander De Croo belga miniszterelnök Orbán Viktornak szánt tanácsa volt. A leköszönő belga elnökség utolsó sajtótájékoztatóján De Croo sajátos módon látta el jótanácsokkal a magyar miniszterelnököt, aki július elsejétől veszi át az EU Tanácsának soros elnökségét.

De Croo nyíltan és mosolyogva fejtette ki véleményét arról, hogy az elnökség nem egyenlő azzal, hogy valaki Európa főnökévé válik. 

„Az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke”

 – mondta De Croo, amit nevetés fogadott a sajtóteremben. Hozzátette, hogy a kompromisszumok elérése érdekes kihívás, és határozottan ajánlotta Orbán Viktornak, hogy élje át ezt a tapasztalatot - számolt be a Telex.

Magyarország az elnökséget egy olyan időszakban veszi át, amikor az ország és az EU közötti viszony enyhén szólva sem felhőtlen. A HVG beszámolt arról, hogy az EU nemrégiben bírságot szabott ki Magyarországra, és az EU-s pénzek elérése is veszélyben van. Az EU jogi kiskapukat keres, hogy megkerülhesse Magyarország vétóját az Ukrajnának szánt fegyvervásárlásokban és más fontos ügyekben.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Brüsszel nem tűr tovább? Magyarország komoly kritikát kapott

Felfüggesztenék Magyarország EU-s elnökségét, már 20 ezren aláírták a petíciót

Főkép forrása:
Orbán Viktor Facebook

Hirdetés

További cikkek