Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Vízellátási vészhelyzettel küzdenek Caprin

10perc.hu
2024. 06. 25.
Vízellátási vészhelyzettel küzdenek Caprin

Meghibásodások miatt nem jut el elég víz a szigetre.

Capri ikonikus szigetén súlyos vészhelyzet alakult ki a vízvezeték meghibásodása miatt, amely kritikus helyzetet teremtett a turisztikai célpont vízellátásában. Csak a helyi lakosok és a szállásfoglalással rendelkező turisták tartózkodhatnak a szigeten, míg a probléma megoldására várnak - közölte a turzimus online.

A vízellátási zavarokat egy műszaki probléma okozta az olasz szárazföldön, amely miatt megszakadt Capri vízellátása. Paolo Falco, Capri polgármestere, szombaton kiadott rendeletében korlátozta a turisták érkezését, hogy biztosítani tudják az alapvető szolgáltatásokat a szigeten tartózkodó emberek számára. Ennek következtében több kompjárat, amely Nápolyból és Sorrentóból érkezett volna, kénytelen volt visszatérni a kikötőbe.

A sziget jelenleg saját víztározóira támaszkodik, de ezek a készletek gyorsan kimerülhetnek a szárazföldi ellátás hiányában. Bár Capri nagy részét még el tudják látni vízzel, Anacapri felső településének egyes részei már vízhiánnyal küzdenek.

A vízszállító tartályhajók átmenetileg biztosítják a minimális vízellátást, amíg a vízvezeték-probléma megoldódik. Capri, a Nápolyi-öböl népszerű szigete, májusban és júniusban különösen kedvelt úti cél volt a külföldi turisták körében, akik átlagosan négy napot töltenek a 13 000 állandó lakosú szigeten.

Címkék:
#Olaszország

További cikkek