Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Robbanás volt egy dél-koreai akkugyárban

10perc.hu
2024. 06. 25.
Robbanás volt egy dél-koreai akkugyárban

A robbanás következtében 16 ember vesztette életét.

Hatalmas robbanás történt egy dél-koreai akkumulátorgyárban, mely legalább 16 ember életét követelte. A tragédia a Szöultól mintegy 45 kilométerre délre fekvő Hwaseong városában, az Aricell lítium akkumulátorokat gyártó üzemben történt. A robbanások hétfőn okoztak hatalmas tüzet az üzemcsarnokban, amelyet a helyi televízió felvételei is dokumentáltak. A tűz következtében a tető egy része beomlott, és a legfrissebb jelentések szerint a halálos áldozatok száma tovább növekedhet - közölte a 444.hu

Az Aricell Dél-Korea vezető lítiumakkumulátor-gyártója, termékeiket elektromos járművekben és laptopokban használják. A tűz a gyár második emeletén kezdődött, ahol mintegy 35 000 akkumulátort tároltak. A BBC információi szerint Kim Jinjoung helyi tűzoltósági tisztviselő elmondta, hogy a tűz egy sor akkumulátorcella felrobbanásával indult, bár az okok egyelőre nem világosak.

A tűzoltók nehézségekkel szembesültek az oltás során, mivel további robbanásoktól tartottak, és a lítiumtűz vízzel való oltása veszélyes, így száraz homokkal kellett megfékezniük a lángokat. A lítium akkumulátorok robbanásveszélyesek sérülés vagy túlmelegedés esetén, és bár a tüzet sikerült eloltani, a kémiai reakció miatt fennáll a veszélye, hogy újra fellobbanhat.



Főkép forrása:
Domenico Convertini/Flickr
Címkék:
#Katasztrófa

További cikkek