Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin unokahúgát nevezte ki orosz védelmi miniszterhelyettesnek

10perc.hu
2024. 06. 18.
Putyin unokahúgát nevezte ki orosz védelmi miniszterhelyettesnek

Saját unokahúgát nevezte ki Vlagyimir Putyin.

Vlagyimir Putyin elnök unokahúgát, Anna Tsivilevát kinevezték az Orosz Föderáció védelmi miniszterhelyettesének. Az üzletasszonyon kívül Pavel Fradkovot, Mikhail Fradkov, az Orosz Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója és volt miniszterelnök és külföldi hírszerzési főnök legfiatalabb fiát szintén védelmi miniszterhelyettesnek nevezték ki - közölte a The Insider.

Anna Tsivileva Sergey Tsivilyev, Oroszország energiaügyi miniszterének felesége, aki májusban lépett hivatalba a Kemerovo régió vezetése után. Tsivileva, korábban Anna Putina, az Agentstvo jelentése szerint Putyin másodunokatestvére.

Tsivileva egy jelentős szénipari vállalat, a Kolmar tulajdonosa. 2022 augusztusában vállalkozása Svájcból Dubajba költözött, hogy megkerülje az orosz szénre vonatkozó embargót. Ezen kívül a család egy turisztikai vállalkozást is birtokol a Sheregesh síközpontban, amelyet Tsivileva előző házasságából származó fia, aki szintén Putyin rokona, irányít. Tsivileva vezeti a Hazafiság Védelmezői Alapítványt, amelyet Putyin hozott létre, és amely támogatja a katonákat az úgynevezett „különleges katonai műveletben” (eufemizmus, amelyet az orosz állam az Ukrajna elleni invázióra használ). 2023 decemberében egy élő közvetítés során Putyin dicsérte Tsivilevát, megemlítve, hogy az állampolgárok több mint 10 milliárd rubelt adományoztak az alapítványnak katonai célokra.




Főkép forrása:
Northfoto

Hirdetés

További cikkek