Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Made in China: Kína legnagyobb vízesésének titka

10perc.hu
2024. 06. 10.
Made in China: Kína legnagyobb vízesésének titka

Felrobbantotta a közösségi médiát egy természetjáró videója, amiben látszik, hogy mesterséges csőből ered a Kínában található Yuntai-hegyi vízesés.

Kína lenyűgöző természeti csodái között a Yuntai-hegyi vízesés mindig is kiemelkedő helyet foglalt el. Azonban nemrégiben egy videó felrobbantotta a közösségi médiát, és ráirányította a figyelmet a vízesés mögött megbújó titokra. Egy természetjáró által készített drónfelvétel ugyanis megmutatta, hogy a víz egy mesterséges csőből származik, felvetve a kérdést: valóban természetes-e ez a látvány, vagy csak mesterséges beavatkozás?

video gyorsan terjedt a közösségi médiában, több tízezren osztották meg és lájkolták, és hamar vita alakult ki körülötte. A felvételen látszik, hogy a víz egy magasan a sziklafalba épített csőből folyik, amit a Yuntai turisztikai park üzemeltetői azért hoztak létre, hogy a látogatók számára még vonzóbbá tegyék a helyet. A park vezetése szerint ez a "kis fejlesztés" a száraz évszakban történt annak érdekében, hogy a turisták élvezhessék a vízesést még akkor is, amikor a természetes vízhozam csökken.

Az eset gyorsan felkeltette a közönség érdeklődését, és a helyi önkormányzat tisztviselőit is intézkedésre sarkallta. A vizsgálat eredményeként a park vezetősége közleményben válaszolt, megnyugtatva a közönséget, hogy a fejlesztés nem károsítja a természeti környezetet. Hangsúlyozták, hogy a Yuntai-vízesés vízellátása forrásvíz, így nem okoz kárt a környezetben.

Az eset kétélű kardként hatott a közönség reakcióira. Sokan megértették a park szempontját, és elismerték a fejlesztés szükségességét annak érdekében, hogy a turisták élménye teljessé váljon. Mások azonban kritikát fogalmaztak meg, mondván, hogy a természet ilyen beavatkozása nem elfogadható, és nem tiszteli a turisták élményét.

A Yuntai-hegyi vízesés esete nem egyedülálló Kínában. Korábban a Huangguoshu-vízesés is hasonló intézkedéseket hozott a vízfolyás fenntartása érdekében

A Yuntai-hegyi vízesés mögötti titok továbbra is élénk vita tárgyát képezi a közösségi médiában és a természetvédők körében. A fejlesztés és a természeti értékek megőrzése közötti egyensúly megtalálása fontos kérdés, amellyel minden természetkedvelőnek és turistának foglalkoznia kell.

Főkép forrása:
Douyin TikTok oldala

Hirdetés

További cikkek