392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kigyulladt a Börsen, Koppenhága egyik legismertebb épülete

10perc.hu
2024. 04. 16.
Kigyulladt a Börsen, Koppenhága egyik legismertebb épülete

Tűz pusztított Koppenhága egyik leghíresebb épületében, a Börsenben. A XVII. században épült tőzsdepalota súlyos károkat szenvedett.

Tragédia érte Dánia fővárosát: kedd reggel tűzvész pusztított a Börsen épületében, Koppenhága egyik legismertebb történelmi épületében, amelyben korábban a dán tőzsde működött, és amelyet jelenleg a dán kereskedelmi kamara használ. A tűzvészben az épület 56 méteres, négy egymásba fonódott farkú sárkányt ábrázoló tornya is ledőlt.

A Börsen a Christiansborg-palota mellett áll, amelyben a dán parlament ülésezik. A tűz miatt a környéket lezárták, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok elfojtásán, de az épület teteje már beszakadt.

A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint az épületből sokan igyekeztek kimenekíteni az értékeket, köztük nagy méretű festményeket.

A holland reneszánsz stílusban, 1619 és 1640 között épült tőzsdepalotát éppen felújították, amikor kedden felcsaptak a lángok. Szerencsére az épületből mindenki sértetlenül ki tudott menekülni.

Jakob Engel-Schmidt kultuszminiszter a hír hallatán arról beszélt, hogy négyszáz év dán kulturális öröksége lett a lángok martaléka.

Főkép forrása:
Creative Commons/JD Lasica
Címkék:
#Katasztrófa

További cikkek