392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Macron szerint elmozdulhat a párizsi olimpia megnyitója

10perc.hu
2024. 04. 15.
Macron szerint elmozdulhat a párizsi olimpia megnyitója

Más helyszínt kaphat az ünnepélyes megnyitó.

Emmanuel Macron francia elnök szerint a párizsi olimpia megnyitója elmozdulhat a Szajna folyóról, ha túl magas a biztonsági kockázat. Macron szerint a megnyitó "a Trocadérohoz korlátozódhat", a Szajna túloldalán, az Eiffel-torony mellett, vagy akár a hagyományos ceremóniára is visszatérhetnek a Stade de France-ba - közölte a BBC.

A megnyitó ünnepsége az első olyan esemény lenne, ami stadionon kívül zajlik. Több mint 10 000 sportolót várhatnak a Szajna 6 km hosszú szakaszán, 160 hajón.

Az eredeti tervek szerint a ceremóniát körülbelül 600 000 embernek szánták a folyóparton, de ez most lecsökkent 300 000 főre. Korábban azt tervezték, hogy a turisták ingyenesen tekinthetik meg az eseményt, de most csak meghívásos alapon lesznek elérhetők a jegyek.

A biztonsági aggályok az Iszlám Állam fenyegetése miatt nőttek, különösen a Párizsban, Madridban és Londonban tartandó Bajnokok Ligája negyeddöntői előtt. Az IS-K által terjesztett posztokról számolt be az Al-Azaim Foundation, az iszlamista szélsőséges csoport üzeneteinek terjesztéséért felelős média csatorna.

Macron elnök az interjúban azt is elismerte, hogy vannak alternatív tervek az eseményre, mivel a biztonsági körülmények változhatnak.

A franciák arra is felhívták a figyelmet, hogy a háborúk Ukrajnában és Gázában növelhetik a biztonsági fenyegetettséget, emellett a francia hatóságok a drón támadások lehetőségét is említették. Az interjúban Macron azt is elmondta, hogy mindent megtesz az olimpiai tűzszünet érdekében, amely a történelmi hagyomány szerint a béke fenntartását szolgálja az Olimpiai játékok ideje alatt.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olimpia

További cikkek