392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bűnügyi nyomozást indított az FBI a baltimore-i hídösszeomlás miatt

10perc.hu
2024. 04. 15.
Bűnügyi nyomozást indított az FBI a baltimore-i hídösszeomlás miatt

Hivatalos eljárás indul a március végi baleset kinyomozása érdekében.

Az FBI bűnügyi nyomozást indított a baltimore-i Francis Scott Key híd halálos összeomlása ügyében. A nyomozás arra összpontosít, hogy milyen körülmények vezettek az összeomláshoz, valamint arra, hogy minden szövetségi törvényt betartottak-e.

Az FBI hivatalos közleménye szerint a Dali nevű teherhajón tartózkodó ügynökök a törvényes engedély alapján végeztek jogi tevékenységet. A nyomozást először a Washington Post jelentette. A baltimore-i polgármester, Brandon Scott bejelentette, hogy két jogi irodáddal partnerségre lépve jogi lépéseket tesznek annak érdekében, hogy felelősségre vonják azokat, akik hibásak voltak, és enyhítsék a város lakosainak kárát.

A Dali konténerszállító hajó március 26-án hajnalban hagyta el a Baltimore-i kikötőt, rakománnyal telve, és Sri Lanka felé tartott, amikor egyik hídtámaszhoz ütközött, ami a híd összeomlásához vezetett a Patapsco folyóba, hat útépítő munkás halálát okozva. A víz alatti roncsokból eddig három holttestet emeltek ki, míg a három áldozat még mindig nem került elő.





Főkép forrása:
Larry Syverson/Wikimedia Commons

További cikkek