Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Halálra ítéltek egy ingatlanmogult a valaha volt legnagyobb csalási ügyben

10perc.hu
2024. 04. 11.
Halálra ítéltek egy ingatlanmogult a valaha volt legnagyobb csalási ügyben

Több milliárdos csalással vádolják.

Truong My Lan ingatlanmogulnőt halálra ítélte a Ho Chi Minh-városi bíróság csütörtökön Vietnám valaha volt legnagyobb pénzügyi csalási ügyében - jelentette a vietnami állami média, a Vietnam Net.

A 67 éves Van Thinh Phat ingatlancég elnökét hivatalosan 12,5 milliárd dolláros csalással vádolták - ez Vietnám 2022-es GDP-jének csaknem 3%-a.

A VnExpress állami média beszámolója szerint Lan 2012 és 2022 között jogellenesen irányította a Saigon Joint Stock Commercial Bankot, és 2500 olyan hitelt engedélyezett, amelyek 27 milliárd dolláros veszteséget okoztak a banknak. A bíróság 26,9 millió dolláros kártérítést szabott ki rá. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy ez volt Lan első bűncselekménye, és részt vett jótékonysági tevékenységekben is. Azonban a bíróság a szigorú ítéletet az ügy súlyosságával indokolta, kijelentve, hogy Lan egy szervezett és kifinomult bűnözői vállalkozás élén állt, amelynek súlyos következményei voltak, és a pénz visszaszerzésének nincs esélye - közölte a VnExpress.

További cikkek