392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szakértők szerint megvan, hogyan nyerhetné meg Ukrajna a háborút

10perc.hu
2024. 03. 28.
Szakértők szerint megvan, hogyan nyerhetné meg Ukrajna a háborút

Az ISW elemzése alapján Ukrajna esélyei a háborúban drámaian változhatnak a Nyugat összehangolt támogatásával.

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) legújabb elemzése éles fényt vet arra a kérdésre, hogy van-e esélye Ukrajnának a háború megnyerésére, és milyen módon segíthetne ebben a Nyugat. Az ISW hangsúlyozza, hogy Oroszország uralja az információs színtért, ami sokakban kétségeket ébreszt Ukrajna sikeres védelmével kapcsolatban. Azonban az amerikai és európai gazdasági potenciál kihasználása jelentős lehetőséget kínál a konfliktus megoldására - részletezi a Portfólió az elemzésre hivatkozva.

Az ISW szerint Oroszország jelenlegi információs előnye nem feltétlenül jelenti azt, hogy képes lenne tartósan ellenállni a Nyugat összehangolt gazdasági és hadiipari beavatkozásának. Bár Oroszország gazdasági teljesítménye korlátozott, a Nyugat összesített GDP-je sokszorosa annak, ami lehetővé teszi számára, hogy hatékony támogatást nyújtson Ukrajnának.

Az ISW szerint a Nyugatnak aktívan kell részt vennie az információs háborúban, miközben jelentős katonai és gazdasági támogatást nyújt Ukrajnának. Minél hamarabb lép fel a Nyugat, annál kisebb az esélye annak, hogy Oroszország tovább erősödjön és újabb háborúba sodródjon a régió.

Az elemzés konkrét intézkedéseket javasol a Nyugat számára annak érdekében, hogy Ukrajna képes legyen sikeresen ellenállni Oroszország agressziójának. Ezek közé tartozik Ukrajna katonai támogatásának növelése, a hadiipar fejlesztése, valamint a nyugati fegyverek korlátozásainak felülvizsgálata.

Bár Oroszország jelenleg vezető szerepet tölt be az információs színtéren, a Nyugat gazdasági és hadiipari ereje jelentős lehetőséget kínál Ukrajna számára a konfliktus megnyerésére. Azonban sürgős cselekvésre van szükség a Nyugat részéről annak érdekében, hogy megakadályozzák Oroszország további terjeszkedését és stabilizálják a régiót.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek