392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin szövetségesei kétségbe vonják Ukrajna érintettségét a terrortámadásban

10perc.hu
2024. 03. 27.
Putyin szövetségesei kétségbe vonják Ukrajna érintettségét a terrortámadásban

Vlagyimir Putyin orosz elnök belső köre nem hisz abban, hogy Ukrajna bármilyen szerepet játszott volna a múlt heti moszkvai terrortámadásban. 

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, pénteken súlyos terrortámadás érte Moszkvát, 137-en életüket vesztették. Moszkvát és a Kreml tisztviselőit megdöbbentette a biztonsági szolgálatok kudarca, és sokan kétségbe vonják az ukrán részvételt.

A Telegraph kitér arra, hogy Putyin szoros szövetségesei, akik névtelenséget kértek, a Bloombergnek elmondták, hogy meggyőződésük, hogy Ukrajna nem állt a moszkvai terrortámadás mögött. A Kremlt megrázta a tragédia, és dühösek a biztonsági szolgálatokra, amiért nem tudták megakadályozni a támadást.

A Kremlhez közel álló források szerint Putyin részt vett a támadást követő megbeszéléseken, ahol a tisztviselők egyetértettek abban, hogy nincs bizonyíték az ukrán részvételre.

 Azonban Putyin elnök továbbra is eltökélt szándéka, hogy a tragédiát arra használja fel, hogy az oroszokat az ukrajnai háború mögé gyűjtse.

Ukrajna határozottan tagadta, hogy bármilyen szerepet játszott volna a terrortámadásban, miközben az iszlám militáns csoport magára vállalta a felelősséget. Az amerikai hírszerzés is alátámasztja az állítást.

Főkép forrása:
Vladimir Putin Владимир Путин Facebook oldal

További cikkek