Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

NATO 1,1 milliárd dollárért vásárol tüzérségi lőszert Ukrajnának

MTI
2024. 01. 23.
NATO 1,1 milliárd dollárért vásárol tüzérségi lőszert Ukrajnának

A NATO 1,1 milliárd dollár értékben vásárolt tüzérségi lőszert Ukrajnának, hogy támogassa az országot az Oroszország elleni háborújában. A szerződés keretében mintegy 220 ezer tüzérségi lőszert vásárolnak, az első szállítások 2025 végén várhatók.

A NATO 1,1 milliárd dollár értékben írt alá szerződést 155 milliméteres tüzérségi lövedék beszerzéséről. A szerződést Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelentette be Brüsszelben kedden.

A szerződés keretében mintegy 220 ezer tüzérségi lőszert vásárolnak, amelyeket vagy továbbadnak Ukrajnának, vagy saját kimerült készleteik feltöltésére használnak fel. A NATO-főtitkár elmondta, hogy a szerződést négy szövetséges nevében kötötték meg, de az országok nevét nem nevezte meg.

A szerződés aláírása fontos lépés a NATO részéről, hogy támogassa Ukrajnát a háborúban. A lőszerek segítenek majd az ukrán hadseregnek, hogy hatékonyabban védje meg magát az orosz támadásokkal szemben.

A szerződés aláírása azt is mutatja, hogy a NATO komolyan veszi a fenyegetést, amelyet Oroszország jelent a szövetségre. A lőszerbeszerzés mellett a NATO további lépéseket is tesz az elrettentő erejének növelése érdekében.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek