388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

NATO 1,1 milliárd dollárért vásárol tüzérségi lőszert Ukrajnának

MTI
2024. 01. 23.

A NATO 1,1 milliárd dollár értékben vásárolt tüzérségi lőszert Ukrajnának, hogy támogassa az országot az Oroszország elleni háborújában. A szerződés keretében mintegy 220 ezer tüzérségi lőszert vásárolnak, az első szállítások 2025 végén várhatók.

A NATO 1,1 milliárd dollár értékben írt alá szerződést 155 milliméteres tüzérségi lövedék beszerzéséről. A szerződést Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelentette be Brüsszelben kedden.

A szerződés keretében mintegy 220 ezer tüzérségi lőszert vásárolnak, amelyeket vagy továbbadnak Ukrajnának, vagy saját kimerült készleteik feltöltésére használnak fel. A NATO-főtitkár elmondta, hogy a szerződést négy szövetséges nevében kötötték meg, de az országok nevét nem nevezte meg.

A szerződés aláírása fontos lépés a NATO részéről, hogy támogassa Ukrajnát a háborúban. A lőszerek segítenek majd az ukrán hadseregnek, hogy hatékonyabban védje meg magát az orosz támadásokkal szemben.

A szerződés aláírása azt is mutatja, hogy a NATO komolyan veszi a fenyegetést, amelyet Oroszország jelent a szövetségre. A lőszerbeszerzés mellett a NATO további lépéseket is tesz az elrettentő erejének növelése érdekében.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek