391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Nápolyban újraéledt az utcai maffiaharc

10perc.hu
2024. 01. 19.
Nápolyban újraéledt az utcai maffiaharc

Legalább nyolcvan lövést adtak le egy tömegben, a célpont egy 18 éves fiatalember volt, aki a Camorra bűnszervezet egyik klánjának tagja.

Nápoly belvárosában szerda este történt a leszámolási kísérlet, amelyben Nicola Giuseppe Moffa, a Contini nevű klán tagja volt a célpont. A fiatalember csodával határos módon túlélte a támadást, bal lábán sebesült meg, jelenleg őrizet alatt kórházban ápolják.

A lövéseket két, arcát elfedő férfi adta le motorról. Az aszfalton maradt töltényhüvelyek szerint legalább nyolcvan lövést adtak le. A bérgyilkosok által használt fegyverek között egy kisebb géppisztoly is volt.

A nápolyi rendőrség öt személyt vett őrizetbe, és több házkutatást tartottak

A nyomozás szerint Moffa és társai a Camorra családja területére léptek be, vagy olyasvalakit fenyegettek meg, aki más klán védelmét élvezte.

A Camorra régebbi, idősebb vezéralakjai a múlt század kilencvenes éveinek végétől egymás után börtönbe kerültek, és időközben egy új bűnözői nemzedék nőtt fel. Hatalmuk megtartása érdekében a korábbi klánok gyilkosságokkal válaszolnak a fiatalabbaknak, de nem ritka az új csoportok közti leszámolás sem.

A Camorra hagyománya szerint azonban a kivégzések helyszíne eddig a külvárosban volt, kevésbé feltűnő helyszínen. Az utolsó lövöldözések azonban a város központjában zajlottak, ami azt jelzi, hogy a Camorra újabb fenyegetést jelent a nápolyi társadalomra.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Olaszország

További cikkek