Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Csak erős idegzetűeknek! Egy Hamász-terrorista vallomása: „A gyilkolás volt a küldetésünk”

10perc.hu
2023. 11. 03.
Csak erős idegzetűeknek! Egy Hamász-terrorista vallomása: „A gyilkolás volt a küldetésünk”

Az izraeli hadsereg fogságába került palesztin férfi – akiről még a szülei sem tudják, hogy a terrorszervezet tagja – részletesen elmesélte, hogyan ölt meg gyerekeket és nőket Izraelben.

Sokkoló részletességgel mesélte el a Hamász egyik elfogott terroristája, hogyan mészárolt le mindenkit, aki csak az útjába került október 7-én Izraelben – írja a New York Post. Omar Sami Marzuk Abu Rusha a kihallgatása során készült videóban azt mondja, hogy egyetlen céllal küldték át az egységét Gázából Izraelbe: akit csak lehet, öljenek meg.

„A gyilkolás volt a küldetésünk. Nem az emberrablás, csak a gyilkolás. Megölni mindenkit, akit csak láttunk, majd visszamenni” – mondta kihallgatójának Abu Rusha. A kihallgatás során a férfi részletesen kitért arra is, hogyan végeztek egy csoport előlük bujkáló gyerekkel. „Éppen egy házat ellenőriztünk, amikor az egyik szobából gyerekek sírására lettünk figyelmesek. Addig lőttük az ajtót, amíg nem szűrődött ki többé egy hang sem a szobából” – olvasható az szmo.hu cikkében.


Kizárólag gyilkolni mentek Izraelbe október 7-én a Hamász fegyveres terroristái     Fotó: BBC


Abu Rushát és társait a Kfar Aza kibucba küldte a Hamász az október eleji akció során. Ahogy megérkeztek a településhez, azonnal megkezdték a mészárlást. A terrorista arról is beszámolt, hogyan csalták tőrbe az ártatlan embereket. Többször is megcsinálták, hogy bementek egy házba, ahol nem találtak senkit. Ekkor felgyújtották az épületet, majd amikor a lakók menekülni vagy oltani kezdtek, egyszerűen lelőtték őket.

Az egyik házban egy nő rejtőzött el előlük. A hamászos egyik társa a gyerekekhez hasonlóan addig lőtte, amíg meg nem halt. Bár soha nem nézték meg a holttestét, biztosak voltak abban, hogy meghalt. Ezután következett az a ház, ahol a gyerekekkel végeztek. Nem sokkal később érkezett meg az izraeli hadsereg, akikkel nagyjából tízperces tűzpárbaj alakult ki, mielőtt megadták magukat.

Abu Rusha a kihallgatás során elismerte, hogy szüleinek fogalma sem volt róla, hogy a Hamász tagja, mint kiderült, az apja végezne vele azért, mert csatlakozott a szervezethez. A férfi azt is bevallotta, hogy bár tisztában van azzal, hogy az iszlám tiltja a nők, gyermekek és idősek meggyilkolását, egységét mégis ezzel a paranccsal küldték Izraelbe.


A legfrissebb hírek szerint már 242 izraeli túszról tudni, akiket a Hámász-fegyveresek hurcoltak el október elején    Fotó: BBC


A fenti kegyetlen vallomás ellenére az izraeli vezetők vizsgálják annak lehetőségét, hogy megengedik a Hamász vezetőinek, hogy élve elhagyják a Gázai övezetet, cserébe a terroristák elengedik az összes túszt – értesült az izraeli Ynet. A legfrissebb hírek szerint már 242 izraeli túszról tudni, akiket a Hámász-fegyveresek hurcoltak el október elején.

A Portfolio cikke szerint ez a megoldás azért lenne előnyös Izrael számára, mert ha erőszakkal próbálja meg felszámolni a Hamászt, a katonai műveletek akár évekig is elhúzódhatnak, közben rengeteg izraeli katona és palesztin civil halhat meg. Egy ilyen alkuval azonban gyorsan elérik, hogy a Hamász vezetése ne legyen képes többé közvetlenül katonai akciót szervezni Izrael ellen, ezzel lényegében teljesítik a palesztin terrorszervezet elleni háború egyik fő célját.

Az ötlet már Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök asztalán van, aki „érdeklődik iránta” és „további információkat kért” a megvalósításáról. Az Ynet ugyanakkor megjegyzi: közel sem „betonbiztos” az ötlet, hiszen a fő problémát hosszabb távon is az okozza, hogy a Hamász harcosai rakétákat, fegyvereket gyártanak Izrael ellen és rendszeresen lövik velük az ország területét. A vezetők száműzése a Hamász ezen képességét nem szereli le.

Főkép forrása:
New York Post
Címkék:
#Hamász

További cikkek