388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij őrjönghet! Izrael kaphatja meg az eredetileg Ukrajnának szánt tüzérségi lőszereket

10perc.hu
2023. 10. 20.
Zelenszkij őrjönghet! Izrael kaphatja meg az eredetileg Ukrajnának szánt tüzérségi lőszereket

Az amerikai hadsereg részéről nem kommentálták az értesülést, de ha így lesz, Vlagyimir Putyin elégedetten dőlhet hátra.

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy Izraelnek adja az eredetileg Ukrajnának szánt több tízezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert, írja izraeli forrásokra hivatkozva az Axios. Az amerikai hadsereg részéről nem kommentálták az értesülést.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) és az izraeli védelmi minisztérium korábban azt közölte az amerikaiakkal, hogy a konfliktus esetleges eszkalálódása és a Gázai övezet ellen tervezett offenzíva miatt sürgősen tüzérségi lőszerekre van szükségük.

Amerikai tisztviselők szerint a lőszerkészletek megosztása érdemben nem befolyásolja az ukrán hadsereg harci képességeit. Ugyanakkor kérdéses, hogy az Egyesült Államok akkor is el tudja majd látni fegyverekkel Ukrajnát, ha elhúzódik az izraeli-palesztin konfliktus – tudatta a Telex.


Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy Izraelnek adja az eredetileg Ukrajnának szánt több tízezer darab 155 milliméteres tüzérségi lőszert    Fotó: X (Twitter)


Mindenesetre, ha ténylegesen Izrael kapja meg az eredetileg Ukrajnának szánt tüzérségi lőszereket, Vlagyimir Putyin elégedetten dőlhet hátra. Nem véletlenül merült fel lehetséges opcióként az, hogy a Hamász támadása mögött orosz szálak húzódhatnak.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője a napokban arról beszélt egy interjúban, hogy egy elhúzódó konfliktus esetében biztosan probléma lesz abból, hogy a velük szövetséges országoknak nem csak őket kell ellátniuk fegyverekkel és lőszerrel.

Főkép forrása:
X (Twitter)/DefenceU

További cikkek