388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin nem viccel! Elárverezteti Zelenszkij krími villáját

10perc.hu
2023. 10. 12.
Putyin nem viccel! Elárverezteti Zelenszkij krími villáját

Az árverés résztvevőjeként október 26-ig lehet jelentkezni, magát az eseményt pedig 30-án rendezik meg, a kikiáltási ár pedig 24 millió rubel.

Döntött Moszkva: elárverezik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök családjának a Krím félsziget déli partján, Livadia faluban fekvő nyaralóját, amelyből pompás kilátás nyílik a tengerre. Az ingatlant a Krím elfoglalása után államosította Oroszország.

„A korábban államosított házat nyílt árverésre bocsátották” – tudatta az illetékes minisztérium a RIA Novosztyival. A közel 120 négyzetméteres lakás piaci értéke és kikiáltási ára 24 millió rubel – mai árfolyamon kicsivel több, mint 87 millió forint. Az ingatlan árverését a „Gis torgi” névre hallgató portálon fogják lebonyolítani, ahol a különböző állami és önkormányzati ingatlanokat bocsátják áruba. Az árverést elektronikus úton fogják megrendezni.

Az árverés résztvevőjeként október 26-ig lehet jelentkezni, magát az eseményt pedig 30-án rendezik meg. Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke úgy fogalmazott a portálnak, hogy az ukrán oligarchák és politikusok felhalmozott vagyonának eladásából a különleges katonai hadműveletben harcolókat, illetve az ő családtagjaikat kívánják támogatni. Emellett az ország fejlesztésére szánják ezeket az összegeket – tette hozzá.

Főkép forrása:
X (Twitter)

További cikkek