Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Amikor a diktátorok egymás kebelére borulnak… Észak-Korea vezetője Oroszországba látogat

10perc.hu
2023. 09. 12.
Amikor a diktátorok egymás kebelére borulnak… Észak-Korea vezetője Oroszországba látogat

A Kreml bejelentette, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására mától hivatalos látogatást tesz Oroszországban.

Amikor már a világ demokratikus része Ukrajna lerohanása miatt szóba sem áll Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnök meghívja azt az államfőt hivatalos látogatásra, akivel szintén nem mutatkozik senki. Nos, itt a hír: Kim Dzsong Un, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság államügyeinek elnöke az elkövetkező napokban hivatalos látogatást tesz az Oroszországi Föderációban.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Vlagyivosztokban a Rosszija 1 televíziónak azt mondta, hogy Putyin a napokban találkozik Kimmel, és mind a küldöttségek részvételével, mind négyszemközt tárgyal majd észak-koreai vendégével, akinek tiszteletére hivatalos vacsorát is tervez adni. A szóvivő azt mondta, hogy a felek elsősorban a kétoldalú kapcsolatokról tárgyalnak majd.

„A KNDK a szomszédunk. És természetesen, mint minden szomszéddal, kötelességünknek tartjuk, hogy jó, kölcsönösen előnyös kapcsolatokat alakítsunk ki vele. Most ezt tesszük, és ezt teszi Putyin orosz elnök nagyon következetesen" - mondta Peszkov.

Putyin már Vlagyivosztokban van a Keleti Gazdasági Fórum alkalmából, és Kim Dzsongun is megérkezett Oroszországba, hogy Putyinnal tárgyaljon. Az észak-koreai vezető páncélvonaton utazott Vlagyivosztokba, várhatóan fegyverszállításokról fognak tárgyalni Vlagyimir Putyinnal.

A találkozóra a tervek szerint kedd délután kerülhet sor az orosz kikötővárosban. „Kim oroszországi útja és a Putyinnal való találkozója teljes körű látogatás lesz a kapcsolatok erősítése érdekében” – mondta Peszkov egy online közzétett videóban.

Kim 2019 áprilisában már járt Vlagyivosztokban a páncélvonatján. 2011-ben történt hivatalba lépése óta az volt az első oroszországi látogatása.

Főkép forrása:
The Guardian
Címkék:
#Oroszország

További cikkek