Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin megint lezsidózta Zelenszkijt, aki csak arra jó szerinte Ukrajna élén, hogy elfedje a nácizmus dicsőítését

10perc.hu
2023. 09. 07.
Putyin megint lezsidózta Zelenszkijt, aki csak arra jó szerinte Ukrajna élén, hogy elfedje a nácizmus dicsőítését

Az orosz elnök Pavel Zarubin propagandistának adott interjút, amiben undorítónak nevezte a kijevi rendszert.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Pavel Zarubin propagandistának adott interjút, amelyben elmondta, hogy az etnikailag zsidó Zelenszkijt a nyugati menedzserek azért tették Ukrajna élére, hogy elfedjék a nácizmus dicsőítését.

„Azért tettek egy zsidót Ukrajna élére, hogy ezzel elfedjék a modern Ukrajna emberellenes természetét, a nácizmus és azok dicsőítését takarja, akik az ukrajnai holokausztot vezették, amely emberek millióinak pusztulását hozta. Izrael egyszerű polgárai mindenkinél jobban megértik ezt. Nézzék meg, mit mondanak az interneten” – közölte az orosz elnök, kinek a szavait a Meduza hozta nyilvánosságra.

Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium képviselője Facebookon reagált, szerinte ez az orosz elitben mélyen gyökerező antiszemitizmus újabb megnyilvánulása. „Az orosz elitben mélyen gyökerező antiszemitizmus újabb megnyilvánulása, hogy Putyin krónikusan ragaszkodik az ukrán elnök etnikai hátteréhez. Felszólítjuk a világot, hogy határozottan ítélje el az orosz elnök antiszemita megjegyzéseit. A modern világban nem szabad helye az etnikai alapú gyűlöletnek” – írta a közösségi oldalán.

Putyin nem először veszi elő a zsidó-kártyát Zelenkszkijjel szemben, júniusban egy szentpétervári gazdasági fórumon – bizonyíték nélkül – azt mondta, hogy egyes zsidók Zelenszkijt népük szégyenének tartják, miközben saját beszédét megszakítva híradófelvételeket vetített az ukrajnai náci atrocitásokról – írja a Jerusalem Post.

Főkép forrása:
Telegram

További cikkek