388.47 Ft

358.57 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ökológiai katasztrófával fenyegette meg Ukrajnát Medvegyev

10perc.hu
2023. 08. 06.

A volt orosz elnök szerint Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket megtorlásául.

Ukrajna szombatra virradóra a Fekete-tengeren, a Krím közelében tengeri drónnal támadta meg a SIG nevű orosz tartályhajót, amelynek a motortere a jobb oldalon, a vízszint közelében léket kapott, de nem süllyedt el. A SIG hajótestébe bekerült vizet kiszivattyúzzák, olajszivárgás sem történt - közölte az orosz tengeri mentő szolgálat.

A Kercsi-hidat több órára lezárták, a vasúti közlekedést leállították – számolt be az ATV. Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett közigazgatási vezetője azt mondta, hogy a hajó a Szíriában harcoló orosz erők számára szállított üzemanyagot. Rogov szerint a támadás miatt kitört ablakok szilánkjai megsebesítették a legénység több tagját.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a támadásra reagálva közölte: meg fogják bosszulni, hogy Ukrajna civil tartályhajót támadott meg. Ezzel a "terrorista cselekménnyel" az ukránok veszélyeztették a legénység életét, és kockáztatták, hogy környezeti katasztrófa történjen.


A volt orosz elnök szerint Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket megtorlásául     Fotó: Telegram


"A kijevi rezsim új terrorista módszereket alkalmaz, és ezért nem ítéli el egyetlen nyugati ország vagy nemzetközi szervezet sem. Nem igazolhatók az ilyen barbár tettek, de nem is maradnak válasz nélkül, kitervelőiket és végrehajtóikat elkerülhetetlenül meg fogjuk büntetni" - írta Zaharova közleményében.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nem sokkal korábban azzal fenyegetőzött, hogy a hajók elleni ukrán támadások megtorlásául Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket, sőt, "ökológiai katasztrófát fog okozni" Ukrajnának.

Főkép forrása:
TASSZ

További cikkek